What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 18 december 2014

SMUSH! A DEADHEADS SHORT (2012) USA, 9 minuter. Regi: Brett Pierce & Drew T. Pierce.Pet from the Cemetery

Flickan käkar middag med sina vänner. Lite som på Udda Film-redaktionen faktiskt.

En liten flicka (Georgia Rose Matlack) är ensam hemma under zombieapokalypsen och får oväntat besök av en zombie som fastnar i dörrens kattlucka. Den tuffa lilla tjejen är redo att försvara sig men upptäcker snart att zombien bara är hungrig.

Oväntat besök.

Ja, som ni förstår är detta ingen dokumentär om en av Los Angeles Lakers sämsta pointguards genom historien* utan ytterligare en "humoristisk" zombiekortis. "Hur kan denna masochism få pågå på Udda Film? Särskilt så här nära jul???" frågar ni er. Jo precis som Jesus på korset så offrar vi oss här på Udda Film för er skull. Just det! Till skillnad från John Lennon så jämförde vi oss själva just med Jesus Kristus.

Flickan är smart nog att påtala ishockeyns överlägsenhet gentemot fotbollen.

Filmen då? Ganska välgjord och snygg får vi väl säga men återigen denna bedrövliga humor. Zombie som käkar Jell-O, rapar och blir en liten snorunges husdjur är ju mer magstarkt än än en olympisk bassäng fylld med tarmar och avföring. Vi hade väl föredragit att få se ungjävelns ansikte bli uppkäkat av någon döing men tji fick vi.

BETYG: 2/7 Ja, hantverket höjer betyget på denna disneyfiering av genren.

Jell-O med vispgrädde och något beigt skit. Mmmmm!

En hårdrockare dyker upp.

Hela filmen.

*Smush Parker är inget namn som väcker goda associationer hos Lakers-fansen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar