What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 16 december 2014

SUPER BRAINY ZOMBIES (2014) Storbritannien, 22 minuter. Regi: Hazel HayesMetafilm på mediagymnasienivå

Snyggt grepp på låtsas-AK:n.

Ett lågbudgetfilmteam håller på och spelar in en zombiefilm i skogen när de plötsligt attackeras av riktiga zombier. Regissören Hazel (Hazel Hayes) är en av två överlevare. Men överlevde hennes själ?

Nå, så illa är det inte. Det är från filmen i filmen.

Vi fortsätter att plåga er, men framför allt oss själva, med zombiekomedikortfilmer. Här är det mer amatörmässigt och gore-effekter samt zombie-makeup blir lidande. Man har dock satsat mer på en story här - och misslyckats. Det blir väldigt spretigt när man inleder som en asdålig zombiekomedi för att mot slutet försöka klämma in en mer allvarlig sensmoral. När man dessutom genomför detta med vad som tycks vara ett kompisgäng istället för skådespelare blir det ganska pinsamt.

Dessa märkliga tarmar såg i alla fall bättre ut än CGI-blodet.

Vi hyser dock lite mer sympati för ambitionen bakom denna film än de flesta andra pekoral till zombiekortisar vi masochistiskt kastat oss över på sistone. Vi låter oss dock inte luras av de flashiga eftertexterna så det blir:

BETYG: 2/7 Svag tvåa dessutom. Skämta inte med en genre som redan är rolig. Få klarar av det.

Ni anar nivån?

Hazel är kanske inte världens bästa regissör eller skådis men en vacker tös är hon.

Trailer

Hela filmen.2 kommentarer:

  1. Här har du något att sätta tänderna i - https://vimeo.com/114445506
    Svensk lågbudget, knarkdrama med en hel del sjuka grejer.

    SvaraRadera