What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 1 december 2014

IL COMMISSARIO DI FERRO (1978) Italien, 79 minuter. Regi: Stelvio Massi.Snygga snutar gör lite som de vill

Hur man oskadliggör buset.

Kommissarie Mariani (Maurizio Merli) är en snut som gör lite som han känner för vilket har lett till en irriterande omplacering för honom. Hans förflutna gör sig dock påmint när en ung desperado vill hämnas sin far som tog sitt liv i fängelset efter att Mariani placerat honom där.

Kommissarien har ett smakfullt inrett kök.

Efter att ha sett många mediokra filmer här på Udda Film tänkte vi ta oss an ett säkrare kort i form av en hederlig poliziotteschi. Man blir sällan besviken på dessa gamla italienska kriminalrökare. Tyvärr, måste vi säga, levde väl inte denna rulle upp till våra förväntningar.

Svettig desperado.

Den bildsköne Maurizio Merli placeras i en rätt slätstruken historia där den rätta hårdkokta känslan aldrig riktigt vill infinna sig. Filmen är fortfarande okej men det där lilla extra saknas. Det finns ingen riktigt cool skurk i filmen. Huvudboven är en svettig desperado vars enda skojiga drag är att -SPOILER ALERT- misshandla Marianis irriterande lille son.

Det är ingen som biter sönder Mariangelas tuttar i den här filmen.

Våldet är förhållandevis milt, musiken inleder inget spontant diggande och de för skräckfilmsentusiaster bekanta damerna Janet Ågren och Mariangela Giordano behåller paltorna på. Vi gillar dock de klassiska hysteriska inzoomningar fotografen Sergio Rubini bjuder på.

BETYG: 3/7 Vi säger väl en stark trea på denna då den inte är dålig bara åt det mediokra hållet.

Strike!

Janet blossar nervöst på en marlboro.

"Håll käften jävla fittunge!!!" *Stående ovation*

En liten slagsmålsscen från filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar