What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 8 januari 2015

AMORE TOSSICO (1983) Italien, 85 minuter. Regi: Claudio Caligari.Ett oanständigt liv

Det hårda livet på stritan.

Ett gäng unga horse-pundare glider omkring i Roms förorter och försöker få ihop till nästa sil. Två av dem, Cesare (Cesare Ferretti) och Michela (Michela Mioni) är ett par och tillsammans kanske de kan bryta sig ur beroendet.

Snabbkurs i horse-skjutning:

Vi fortsätter här på Udda Film vår Italien-odyssé och vänder nu söderut till den eviga staden: Rom. Och då närmare bestämt till det romerska knarkträsket. Caligari serverar här ett italienskt svar på "Christiane F. - Wir kinder vom Bahnhof Zoo" men det känns inte som en sedvanlig spaghetti-ripoff utan ett genuint försök att göra en egen skildring av knarkmisären.

Glöm inte att addera lite lime-twist!

Tydligen är ensemblen amatörer och äkta horse-pundare därtill. Eller man kanske ska säga var då tydligen de flesta avlidit sedan dess. Det märks i början av filmen att det är ett gäng gröngölingar då en del av skådisarna känns lite stela i sitt agerande. Pundandet gör de som ess däremot. Även om de gärna hade velat så var det enligt regissören aldrig något riktigt knark som injicerades. Apropå det sistnämnda så är det en ytterst obehaglig film för personer med sprutfobi då det injiceras hejvilt i lediga vener.
Koka upp skiten.

Det här är ju en sådan där rulle som man ska gripas av och tycka är bra för att den på ett realistiskt sätt skildrar den miserabla vardagen. Tyvärr kan vi inte skriva under på det då vi inte känner för dessa karaktärer och då mest tycker den träskiga vardagen är tråkig. Har man koll på romslang, vilket vi tyvärr inte har, ska detta vara en riktigt rolig film trots misären. Vi skrattade dock när en förtvivlad och våldsam Cesare blir åthutad av en läkare med vad som översattes till: "Lower your voice." varpå han svarar. "Lower your cock!". Hilarious på riktigt!

BETYG: 2/7 Tyvärr kan vi inte ge denna misärvåffla mer då den inte engagerar oss speciellt.

Skjut.

Trainspotting eller cockspotting om man är på tåget.

"Uuuääähhh!!! Kukar..."

Varning ärbara tjejer! Knarkande får dig att visa trosorna.

Cesare är minsann ingen homofob.

Vem är denna skönhet, märkt av livet?

Aha! Filmvärldens mest udda knarklangare.

Dags att sminka sig lite?

Nope.

Ett riktigt passionerat samlag.

Varning ärbara killar! Knarkande får dig att visa gosstrosan.

"Du älskling..."

Ett anständigt liv.

Transan skojar till det med nunnorna.

Ja ärbara tjejer, ni vet vad detta handlar om...

...som sagt.

En hel ven är en bra ven.

Varför inte göra lite konst av överskottsblodet i sprutan?

Varning! Knark ger dig huvudvärk.

Back in the day (innan skägg).

Påskkärring a la kola.

TrailerInga kommentarer:

Skicka en kommentar