What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 26 januari 2015

THE KILLER IS STILL AMONG US (1986) Italien, 80 minuter. Regi: Camillo Teti.The film is still overrated...

Soft början med ritualmord.

Kriminologistudenten Christiana (Mariangela D'Abbraccio) håller på och skriver en uppsats om de pågående bestialiska seriemorden i staden. Trots uppmaningar från lärare och närstående om att lämna ämnet involverar hon sig allt djupare och börjar komma otäckt nära sanningen.

En obduktion av hårig typ.

Den här sena giallon (nåja) har ett rykte om sig att vara en av de brutalare filmer i seriemördargenren och sätter man sig med de förväntningarna för att titta på den lär man bli besviken. Visst, det finns ett par riktigt brutala scener, men mestadels känns detta bara som en pratig italiensk TV-deckare. Med andra ord är den varken skrämmande, spännande eller speciellt rolig.

Det verkar slå gnistor hos rättsläkaren.

För att kallas giallo har den här rullen väldigt få av de äkta giallo-elementen man kan förvänta sig. Mördaren använder förvisso kniv men morden utförs främst med pistol. Några svart handskar eller andra karaktäristiska klädesplagg ser vi inte röken av. Mördaren verkar nöja sig med tunna gummihandskar. Cool scenografi ser vi inte mycket av och musiken är väl inte direkt uppseendeväckande.En udda ingrediens är att det i filmen existerar en fluktbar. Nej, inte en bar där man kan flukta på brudar, utan istället en bar där fluktare samlas - som på ett klubbmöte eller liknande.

Se bara hur det mötet slutade. Där ser ni kids, obducenter får alla brudar.

Inledningen är ju mnist sagt lovande med ett äkta pervomord utfört i mördarens synvinkel och sista mordet är helt klart anledningen till filmens rykte då -SPOILER ALERT- vi får se mördaren stympa en kvinnas döda kropp sexuellt. Slutet på filmen känns som ett gigantiskt "WTF!?" då det avslöjas att Christianas pojkvän Alex INTE är mördaren. Naturligtvis ska man då dra parallellen till de äkta morden filmen baseras på där mördaren aldrig hittades och då känns kalla kårar. Vi känner mer hur det rycker i gäspmuskulaturen.

BETYG: 3/7 Svag trea på denna som lever på ett brutala scener.

Christiana har en väääldigt röd tröja.

Hon gör ett besök hos gynekologen hon såg bli intagen på polisstationen för flukteri.

Mötet verkar gå lite dåligt.

Här är den: Fluktarnas bar!

Christiana är redo att löpa gatloppet.

Nyfikna manliga blickar.

Främmande händer.

Den här killen verkar vilja något.

Jo som sagt, för er färgblinda, detta är en otrooooligt röd tröja.

Okej, ett giallo-element i alla fall.

Den notoriska slutscenen i sin linda.

Vem ler Christiana mot?

Hela filmen utan undertexter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar