What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 22 januari 2015

WHITE SLAVES OF CHINATOWN (1964) USA, 70 minuter. Regi: Joseph P. Mawra.Samma crap, nytt soundtrack

Ett plågat offer.

Olga (Audrey Campbell) driver sin knarklangar- och prostitutionsverksamhet i chinatown där hon sakta bryter ner unga flickor till sexslavar genom tortyr och droger.Yep, that's it!

Det gör Olga glad.

Enligt uppgift ska detta alltså vara första delen i Olga-filmserien och det finns vissa indikationer i filmen som styrker detta. Det finns ingen dialog i denna film utan precis som i (Olga's Girls (1964)) är det ett arkivmusiks-soundtrack med voiceover på. Denna voiceover är lite mer moraliserande än i de andra två filmerna vi gått igenom, särskilt i den förtäckt rasistiska slutkommentaren. Oftast gjordes ju sådana här filmer med någon krystad moralkaka för att rättfärdiga ultrasleazen man slängde i nyllet på åskådaren. Alltså skulle det kunna ha känts nödvändigt i en första film varpå man struntat i eller glömt det i uppföljarna.

Krigsförbrytarna Cheney och Rumsfeld har kanske kollat in den här rullen och kommit fram till slutsatsen att "stress positions" inte är tortyr?

Det är mycket som är uselt i den här rullen. Vi kanske har överdoserat lite på dessa Olga-rullar och nu börjar störa oss mer på de uppenbara felen? I vilket fall så verkar kameramannen ibland inte orka fokusera utan nöjer sig med att vänta in att skådisen förflyttar sig in i skärpan. Manus existerar som vanligt inte och vissa sekvenser är förbluffande oklippta. Innan ni hetsar upp er över oklipptheten ska vi dra ett exempel. I en scen har Olga ett möte med syndikatet. Mötet avslutas och voiceovern låter meddela att en av syndikatmedlemmarna är en oetisk doktor som nu ska utföra en abort på en av Olgas flickor. Klipp till nästa scen...eller inte! Kvar sitter Olga vid bordet och börjar skrapa ihop heroinpulver på bordet som hon petar ner i ett kuvert. Ehh??? Fullkomligt irrelevant! Man lyckades i alla fall fylla på med 31 sekunder där... Detta är bara ett exempel. En annan återvändsgränd i manuset är när Olga känner sig lite illa till mods men till slut inser att hon behöver ett brejk från allt lebbande och behöver en riktig karl. Efter den insikten är det tvärstopp och det dyker aldrig upp någon älskare. Poängen med det var..???

Så måste det vara. Se så avslappnad Frenchy är efter behandlingen.

Som vanligt får vi höra det uttjatade "Fantasia"-stycket av Mussorgsky men i denna rulle plågas vi även av en otroligt tjatig loop av kinesarkivmusik som totalt dominerar den första dryga kvarten. Våldet är också ganska milt i förhållande till de andra två delarna vi sett.

Eller har hon lite ont kanske?

På plussidan kan vi nämna att Olga är i sitt rätta element, d v s staden, och hennes offer plågas i mörka källarhålor. Damerna är sexigare än i (Olga's House of Shame (1964)) och Olga själv lättar på paltorna. Tyvärr saknar hon det hull en del av hennes offer har. Kanske är det därför det tjatas om hur hon är avundsjuk på deras skönhet? ;-) Vi kanske även ska placera den särdeles asdåliga scenen när Elaine flyr på pluskontot. Här berättar voiceovern saker som glömts förmedlas i bild. Särskilt roligt blir det när han berättar vad Elaine tänker/säger när hon är på väg att bli våldtagen. Våldtäktsmannen ses f ö stå i skuggan och vänta på sin cue innan han kan äntra scenen.

BETYG: 3/7 Sämst hittills då vi får beteckna detta som en svag trea.

Olga tycks i alla fall tro det.

"Aj mitt knä..."

"Om jag rullar över min runda rumpa på andra sidan och poserar lite kanske värken går över?"

Sexiga kvinnor som har ont får Olga att bli alldeles galen av glädje.

För att vi inte ska glömma vad roten till allt ont är får vi en bild på kinesisk kitsch.

Frenchy ser genast ut att må bättre efter ett par puffar opium.

Totalt opiumparty!

Oops. Dags att pausa och ta sitt insulin.

Olga passar på att tafsa på den nerdrogade Greta och vem kan klandra henne (rent hypotetiskt alltså *host host*)?

Sådan omänsklig tortyr att t o m en av förövarna måste titta bort.

Redig tjej tar sin diabetes under kontroll.

Olgas hyllning till Skottland? Varför skulle annars en flicka hänga på ett andreaskors?

Lugn bara era regnrocksflåsare. Ni får se mer av Olga i filmen än så här.

Olga har pli på tjejerna. Golvet påminner f ö om det i Tuol Sleng-fängelset S21 i Phnom Penh. Har kamrat Duch sett filmen?

Trailer

Hela våfflan!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar