What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 20 januari 2015

OLGA'S HOUSE OF SHAME (1964) USA, 69 minuter. Regi: Joseph P. Mawra.Olga tar S/M-guld

Filmen öppnar mjukt med en kvinnomisshandel.

Olga har dragit från storstaden och har numera sitt tillhåll i en gammal gruva på vischan. Hon är dock fortfarande fullt involverad i prostitution och droghandel. Hon har dessutom adderat juvelsmuggling till sin verksamhet. Tyvärr är hennes "anställda" fortfarande bångstyriga och behöver disciplineras...

Cool location. Dock inte för en Olga-karaktär.

Inspirerade av förra rullen (Olga's Girls (1964)) drar vi igång en lite Olga-festival här på Udda Film. Vi har inte riktigt orkat greppa kronologin på dessa filmer (som om det skulle göra stor skillnad...) så det fick bli denna rulle som trots allt annonserades som nästa del i slutet på förra våfflan vi kollade på.

Spårvagn genom ljuva livet.

I den här delen får Olga hjälp av sin bror Nick (W.B. Parker) och då bl a med den obstinata Elaine (Judy Young) som fifflat med Olgas juveler. I scenen där de konfronterar Elaine för hennes svek introduceras också dialog på ljudspåret. Det är dock sparsamt med den varan och mestadels är det som i första filmen en massa klassisk bakgrundsmusik och voiceover. Det är även samma klassiska stycken så mer Liszt och Mussorgsky. Mest opassande är väl kanske när en magdansös skakar höfter till Griegs "Peer Gynt".

Känns hon igen?

Vi tycker faktiskt att den här filmen tar ett steg tillbaka i coolhetsfaktor. Även om det är lite coola exteriörer så känns det inte riktigt rätt för Olgas karaktär och vi är besvikna på att hennes tortyrhåla i källaren bytts ut mot tråkigare ljusa rum. Även om tortyren fortsätter i denna film drar den nu kraftigt mot ren bondage-fetischism med små innebandybollar i käften, plankdaskande och ren horse play. Brudarna är inte alls lika sexiga som i förra filmen, men det kanske uppvägs av Olgas bror som är riktigt gay - dock inte uttalat i filmen! Det blir förstås också en del långa tråkiga sjok där inget nämnvärt händer.

BETYG: 3/7 Fortfarande pajigt så det förslår men inte samma sköna sleaziga känsla som i "Olga's Girls".

Jomenvisst. Det är syskonen Arquettes morsa Brenda Denaut som med spänning lär sig lödandets konst.

"Han tänker väl inte göra en "The Exterminator" på mig?"

"NEEEJ!!! Den här filmen kom ju långt innan "The Exterminator."

Rena rama cappuccino-molnet. Mycket mjölk i tuttarna Brenda?

Här byggs det knark igen.

Olga inspekterar Paulas påmålade clownögonbryn.

Tortyr är så jävla kul!

Ja, kolla själva hur glad Olga blir.

Förvirrade damers skönhetskoncept kan också vara tortyr - för betraktaren.

Tur att man då kan glida in i en bondage-eskapism.

Paula måste straffas för sina löjliga ögonbryn. Sagt och gjort. Hon fängslas med en slags Musse Pigg-handske för att sedan bli brutalt ryktad av Olga!

Olgas bror har klart homosexuella drag.

Inte det, säger ni? Ingen straight man kan vara så här fabulous!

Medan Patricias och Rosannas mamma hänger sexigt, verkar skådisen bakom ta en paus från bondagen. Oops...

Hård ömhet delas ut.

Kanske inte riktigt "Faces of Death". Kastrull på huvudet, rökmaskin och lite lamt skådespelarskakande gör susen - och så har ju Judy Young en fin jeansrumpa.

Och så slutligen bjuder Olga på lite horse play.

Syskonen Arquettes morsa i cappuccino-scenen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar