What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 13 februari 2016

BLITZKRIEG: ESCAPE FROM STALAG 69 (2008) USA, 132 minuter. Regi: Keith J. Crocker.Hitler wept...

Här sitter han i sina "50-talskläder".

Året är 1945 och Nazitysklands terrorvälde är så gott som över men i fånglägret Stalag 69 fortsätter SS-kommendanten Schultz (Charles Esser) sina barbariska experiment in i det sista. Fångarna inser att lägret snart kommer befrias och att de behöver kämpa för sina liv innan de blir avrättade så planerna för ett fånguppror är i full gång.

Kommissarie Clouseau?

Låter det som en spännande nazisploitation-rulle? I sådana fall ber vi om ursäkt för missledningen. Det här kan nämligen vara den absolut sämsta filmen i nämnda genre som någonsin sett dagens ljus.

Läckra manboobs bjuds det i alla fall på.

Detta är en riktig amatörfilm på alla nivåer. Redan första scenen avslöjar vilken dynghög man har framför sig då den utspelas "1955" och ett par israeliska agenter bryter sig in hos Schultz i hans hem i Argentina. Esser som spelar Schultz sitter i sin soffa i kanske inte helt tidsenliga kläder och rabblar sin usla tyska fejkbrytning till de två brudarna som ser ut att ha klätt upp sig för roliga timmen. Och på den vägen är det...

Fasansfulla experiment!

Nu har vi på Udda Film återigen heroiskt offrat oss för er skull och segat oss igenom den över två timmar (!!!) långa crap-festen. Här kliar vi oss verkligen i huvudet. Hur tänkte man här med all oändlig och oftast ovidkommande dialog? Det enda denna tillför är ju ytterligare exponering av det usla skådespeleriet. En sådan här rulle borde självfallet lägga allt krut på sex och våld - och det finns även en del sådant - men Crocker & Co. verkar ha någon form av förståndshandikapp när det gäller hur en film ska göras så förutom nämnda självklara ingredienser tråkas vi ut med en oändlig mängd värdelöst amatörskådespeleri och i vissa stunder tycker man tydligen det är en bra idé att addera lite "humor", med dåliga bögskämt och buskishumor a la "'Allo 'allo 'emliga armén". Vi skrattade dock faktiskt i slutet under det absurda upproret, fast då var det naturligtvis ingen avsedd humor i rutan.

Rysk "soldat" på väg att visa upp en tidstypisk "hitlerfitta". Muttrakning var tydligen superpopulärt på 40-talet.

Givetvis är det rent tekniska under all kritik också. Ibland låter ljudupptagningen som om mikrofonen ligger inuti sin förvaringsask, ljudeffekterna är pinsamma och värst av allt är det s k soundtracket. Det består oftast av någon pajas som sitter och plinkar på en odistad elgitarr, som dessutom inte är hundraprocentigt stämd. Briljant idé! Kamera och klippning följer förstås samma mönster och ibland är vissa klipp, av någon outgrundlig anledning, 4:3-bild utdragen till resten av filmens 16:9. Ja jösses...

BETYG: 2/7 Kalkon är bara förnamnet och betyget ligger och balanserar på en etta men i och med att man i vissa ögonblick faktiskt lockade till skratt på sin rena uselhet bjuder vi på en pinne till.

Försöker någon säga något om kamrat Josef?

Just det.

Skön tysk som attackerar naken brud med handgranat i högsta hugg. :-D

SS har inte en chans mot nakna brudar.

Dags för matiné.

Något man ofta såg i andra världskrigets Europa var svarta brudar med tatueringar, särskilt då tramp stamps...

Åh så skojsigt med två tjocka herrar i en säng.

Självklart kunde då inte denna sköna böna väcka deras intresse. "Heil y'all!"

Värst med lägret är denna jävla eksem.

Doktorn dissekerar en skyltdocka. Bra jobbat, för nu vet vi hur blodiga de egentligen är inuti.

Whut!?! Är det plötsligt ett avsnitt av "Kenny vs. Spenny"? Inte helt otänkbart att Spenny skulle bli torterad på detta vis av Kenny.

Ser ut att kunna vara en idoluttagning.

Doktorn tycker det är mer tidsenligt att inte ha någon skjorta än att ha en skjorta som fången. Hon har f ö rätt.

Se vilken enorm åverkan en trästicka i ögat kan ha!

Påminner lite om när Johnny Knoxville vrålar "Charge!" och blir tejzad. Lol!

Jamen ja just det.

Vad är det för mystiskt orange knopp på gevärspipan?

Hoppsan! Där dyker den upp igen.

Ett klipp från filmen. Lyssna noga vid 0:47. Bjöd cateringen på ärtsoppa denna inspelningsdag?

Fin trailer.

Man använder denna klassiska gamla pansarhit som inledning på filmen. Öh, vad har filmen med pansar att göra? Ja ja, nazi som nazi...visst...

Och här är hela crappet!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar