What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 2 februari 2016

THE HEBREW HAMMER (2002) USA, 85 minuter. Regi: Jonathan Kesselman.Hembränd Hammer

Rena rama Kristallnacht.

När jultomtens son Damien (Andy Dick) mördar sin far och bestämmer sig för att utrota Hanukkah finns det bara en man som kan rädda den judiska helgedomen: The Hebrew Hammer (Adam Goldberg).

I egen hög person. Men exakt var ligger "The Chood"?

Yikes! Komeditajm på Udda Film igen och ni vet vad det betyder - sorg och besvikelser. Den här filmen levde verkligen upp till våra fördomar rörande komedi, vilket är tråkigt då vi var storsinta nog att ge den en chans. Vi visste att risktagandet var stort men hade ändå en smärre förhoppning om att denna skulle kunna avvika från komedinormen, Andy Dick i rollistan till trots. Men icke sa Niclas.

Andy Dick ritar adekvata teckningar.

Tydligen hade man en budget på två miljoner dollar (och drog in dryga 80 000.LOL! Där har ni komedi.) och det syns verkligen inte. Gick halva budgeten upp i näsan på Andy Dick eller? Förutom filmens asbilliga utseende bjuds vi på riktig roliga timmen-spoof-humor vilket är okej för den stora dumma massan (i vanliga fall men att döma av intäkterna så...) men här på Udda Film börjar vi genast kasta fiktiva handgranater och bajskorvar mot rutan.

Mario Van Peebles garanterar kvalité *host host*.

 Man försöker förtvivlat vara roliga med blaxploitation-parodi och judisk självdistans men i sina bästa stunder blir det bara studentikost. Vissa små detaljer kanske man kan uppskatta med ett internt småleende men inte är det mycket. Nej, tur för Goldberg att han fick vara med i "Entourage" istället.

BETYG: 2/7 Mycket svag tvåa ska tilläggas. Typisk spoof-humor som alla vet är astråkig.

SD:s partihögvarter. Notera ölmenyn i bakgrunden.

HH möter the original Baadasssss.

Andy Dick spenderar filmbudgeten.

Sköna konturer i speedon. om än lite aviga.

Hmm.

Jovisst blir det sånt här.

Hebrew Hammer kliver in i framtidens Sverige.

Man skulle kunna tro det är ett dokumentärt klipp från Ungern.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar