What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 21 februari 2016

NINJAS (2010) Brasilien, 26 minuter. Regi: Dennison Ramalho.ACAB m h a Jesus

Jajemen!

Jailton (Flavio Bauraqui) är en färskt snut som under ett uppdrag i ren rädsla råkar skjuta en oskyldig pojke. Hans partner reder ut situationen genom att arrangera en självförsvarssituation men Jailton plågas då istället av pojkens vålnad. Hans kollegor har en brutal lösning på problemet och kanske kan även hans religiösa tro kan hjälpa till?

Exakt vad menar du..?

Intressant kortfilm vars inledning är en smula lam då nämnda pojkvålnad är allt annat än skrämmande. Här har regissören missat att skapa den kusliga spökstämning som var ämnad. När historien sedan tar en vändning förvandlas kortfilmen till en otroligt brutal och rå örfil för tittaren och serverar cyniska sanningar.

Jesus med en förkolnad snippa på magen.

Redan öppningsscenen känns som en cynisk attack på religionen och bäddar samtidigt för det senare budskapet om själens korruption. Det är en smutsig verklighet Ramalho lyfter fram ur São Paolos favelor med poliser som är minst lika kriminella, om inte mer, än buset de jagar och han visar på hur lätt det är att den mest välmenande människan kan dras in i den korrumperande spiralen.

BETYG: 4/7 Ganska stark sådan för sitt brutala sätt att leverera budskapet. Första tredjedelen drar dock ned betyget.

Oops.

Jailton har ångest. Inte underligt med sån konst på väggen. Ni känner väl igen tavlan?

Strutter!

Verkar vara ett gäng riktigt bad lieutenants.

På NRA-möten använder de inte en bulle när det är dags att samlas nakna i en cirkel...


Hela våfflan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar