What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 7 februari 2016

GONE WITH THE BLASTWAVE (2009) Finland, 23 minuter. Regi: Krister Dalhem & Tuomas Ketola.Omaka postapokalyptikst par

Look out below!

Världen har gått åt helvete i ett atomkrig och detta enda som fortfarande indikerar liv är den tröstlösa kampen mellan de röda, blåa och gula nationerna. Ett par röda soldater har gått vilse och försöker hitta tillbaka till de sina.

Alla som sett Henrik Möllers filmer vet att vem som helst riskerar att hamna i...GOÅNGTOONNELEN!

Detta är en rätt ambitiös liten film då man inser att det faktiskt är ett skolprojekt. Tydligen finns det en tecknad serie denna kortfilm baseras på och vad vi förstått ska den ha vissa humoristiska inslag. I den här rullen har man valt att skala bort humorn för att skapa et tätare ångestdrama istället.

Postapokalypsen rocks! Fin natur och färre idioter.

Lugn i stormen! Det här är ingen Lars Norénpjäs så ångesten ligger väl främst i den underliggande frågan om vad poängen är att fortsätta det meningslösa kriget och i förlängningen den usla tillvaron.

Det händer att man går varandra på nerverna i postapokalypsen.

Tekniskt har filmen sina begränsningar med synbara pålagda effekter och engelskan med finsk accent kan vara lite distraherande ibland men som sagt, vi tycker det kan passera med tanke på förutsättningarna. Filmen är inte jätteengagerande eller speciellt gripande men vi charmas ändå lite av ambitionsnivån.

BETYG: 3/7 En stark trea dessutom. Vi skulle dock velat känna oss mer involverade i karaktärernas öde.

Några dataexplosioner piggar upp tillvaron.

"Ge hit det postapokalyptiska tjacket. Nu!"

Det lyser där i fjärran. Tror fan att de onda asen på E-on har överlevt postapokalypsen och monopoliserat elen.

Hela rullen.2 kommentarer:

  1. Kul blogg, många nya tips för mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Några pärlor dyker trots allt upp då och då.

      Radera