What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 4 februari 2016

THE HEBREW HAMMER (2000) USA, 6 minuter. Regi: Jonathan Kesselman.Studentvarianten

Tomten är total antisemit.

Lille Hebrew Hammer tillbringar sin barndom som ett förtryckt judebarn och växer upp till en goy-hatande ung man. När Hanukkah står för dörren blir det gamla förtrycket återigen påtagligt och det är hög tid för Hebrew Hammer (Tim Klein) att göra upp - med jultomten!

Inte undra på att kvinnan i sängen ser belåten ut.

Eftersom vi "tyckte så mycket om" långfilmen med samma namn (Hebrew Hammer (2002)) tänkte vi att vi lika gärna kunde köra vidare med kortfilmen den baserades på. Kesselman gjorde nämligen denna kortfilm under sin tid som student på USC och var tydligen så förälskad i konceptet att han senare gjorde en långfilm av den.

Inga tydliga konturer i detta paket men texten ger ju en fingervisning.

Det lite sorgliga är att denna kortfilm faktiskt är bättre än tvåmiljonerdollarvarianten. Här håller man av förståeliga skäl konceptet kort och tajt och det ges inte utrymme till spoofiga utsvävningar som sänker rullen. Den gryniga 16-millimeters-looken ser dessutom coolare ut än vad som åstadkoms i nya rullen.

BETYG: 3/7 Lärdom? Keep it simple folks!

Inget exkluderande där inte.

På det viset?

Tomten inkluderar även svarta barn i sin antisemitism.

Hebrew Hammer intar klassisk pose.

Vad säger du nu då Jimmie Åkesson?

Sorry goys, inget videoklipp denna gång.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar