What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 8 mars 2018

EXORCIST HOUSE OF EVIL (2016) USA, 90 minuter. Regi: David Trotti.House of boredom

Junior har kanske inte riktigt tänk på konsekvenserna av att gå omkring med det där i nyllet för resten av livet.

Amy (Amy Holland Pennell) vill jättegärna flytta in i det familjeägda huset som stått tomt i många decennier. Hennes kusin Gordon (Connor Trinneer) avråder henne bestämt och vill istället sälja det då otäcka övernaturliga fenomen ska uppträda där. Amy vägrar tror på sådant och flyttar envist in med sin sambo Luke (Mark Holzum). Genast börjar märkliga saker hända och Amy får konfronteras med familjens förflutna för att angripa problemet.

Konsekvenserna av lite After Effects kan också vara ett problem...

Seriös övernaturlig skräck på en låg budget. Är det genomförbart? Det kan det nog vara men vi hade inga höga förväntningar på den här produktionen som då vågar slänga in exorcistordet i titeln. Inledningen var dock inte fullt så usel som vi hade förväntat oss. Nu hade vi förvisso förväntat oss en lökfest med horribelt skådespeleri och riktigt så crappigt var det inte utan snarare hyfsat TV-såpaskådespeleri. Det lökar dock snabbt till sig när de övernaturliga fenomenen börjar uppträda med t ex moster i sjuksängen som får spel och börjar tala med harmonizer-förvrängd röst och får svarta dataögon. Suck...

Det inte helt trovärdiga förfallet avslöjas direkt av bristen på klottrade penisar.

Manuset är förstås riktigt svagt och enkla detaljer som man kunnat korrigera utan att det skulle kosta något ignoreras. Ta bara själva huset som då ska ha varit övergivet i nästan 70 år. Det är otroligt lite åtgånget och de "vandaler" som varit där har varit mäkta hänsynsfulla i sitt klottrande och skräpande. Udda att Amy och Luke aldrig får för sig att plocka bort satanssprejade lakan som täcker möblemanget under tiden de flyttar in men de kanske charmas av djävulsgraffiti?

Kolla bara in denna vägg med familjefoton. De formligen tigger om penisar i pannor och vid munnar!

Filmen blir förstås snabbt ganska långtråkig då man försöker förlita sig på att bygga upp en kuslig stämning men misslyckas fatalt. Klimaxet man går och väntar på hastas bort och landar i patetiska klyschor. Amy Holland Pennell är förvisso ögongodis men vi hade gärna sett henne råka ut för en "The Entity"-ande som slet kläderna av henne för att på så vis återta vårt intresse för filmen, men icke sa Niclas...

BETYG: 2/7 Gud hjälpe denna långtråkiga TV-såpaaktiga satansfilm.

Ack dessa utfrätta högdagar!

Moster blir alldeles After Effects-svart i synen.

Men hej på deeej Amy!

Vi kan inte för våra liv förstå vad Satan ser så inbjudande med Amy...

Filmmakarna jiddrade om äkta ockulta fenomen som var med i filmen. Här har vi ett tecken på ondskan: En jävla iPhone!

"Whoa! Det ser ju faktiskt ut som ett krucifix på min arm. Tänka sig..."

Katolska kyrkan brukar vara lite skitnödig över sån här klädsel i Guds hus men vad fan, vi klagar inte.

Äh! Vilken småpojk klottrar inte sånt här?

Bra idé förmodligen, i detta ockulta hus.

Episk bild...eller inte.

Lucifer verkar gravt dyslektisk.

TrailerInga kommentarer:

Skicka en kommentar