What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 24 mars 2018

LA CHICA DE LOS LABIOS ROJOS (1986) Spanien, 87 minuter. Regi: Jesús Franco.Al Pereira är fejkbög

Hon är inte bara mästerdetektiv, hon är även lättklädd jazztrumpetare!

Mästerdetektiven "Red Lips" (Lina Romay) anlitas av emiren Kal Mahan (Trino Trives) för att leta reda på dennes försvunna dotter samt framför allt en väldigt dyrbar diamant. Förvecklingarna är många och en annan superdetektiv tycks också vara satt på fallet. Det är ingen mindre än Al Pereira (Antonio Mayans) som dessutom går undercover som bög.

De älskar hennes musik.

Disclaimer: Varning för komedi! Ja, varningen kan vara på sin plats trots att det är vår käre farbror Jess som regisserat. Ni som likt oss är Franco-entusiaster vet att kvalitén på hans verk är skiftande och komedierna brukar inte vara några höjdare (Med reservation för vad våra lobotomerade guldfiskminnen kan komma ihåg. Karln har ju trots allt gjort 23 miljarder filmer...)

Vänta nu...är hon Candy Coster*?

Öppningen på filmen är dock stark med en flashande Lina Romay kombinerat med ett bögskämt vilket ju är skoj med dagens glasögon på. Sedan tappar filmen snabbt underhållningsvärde då det mest är maskingevärssnabb spansk lättsam dialog som avfyras mellan karaktärerna och den är i ärlighetens namn varken spännande eller rolig. Filmens lilla behållning blir då naturligtvis den kvinnliga fägringen som Romay och Mabel Escaño står för. Dessa galanta damer struttar titt som tätt omkring och bjussar på sina behag vilket vi självklart är tacksamma för. Tyvärr är dock vår kopia en sliten gammal VHS-dito så skönheten fördunklas en skvätt av detta.

BETYG: 2/7 Snudd på en trea bara för att vi inte kan få nog av nakna naturliga kvinnor men detta är en riktigt seg rulle.

Protein är som alla vet bra för hyn. Man tager vad man haver.

Tjejer umgås avslappnat.

Al Pereira försöker sälja in sin homosexuella undercover-identitet.

Kycklingar horor? "Cheep cheep cheep cheep..."

Det där jävla trappräcket...

Al Pereira bjuder på skönt pillow talk.

Nämen det är ju farbror Jess!

Nej, det "fantastiska" bandet stavade "Madame" utan E.

Att regissera kan vara dödligt jobbigt ibland.

Trappräcket!!!

Lina i en generös topp.

"How döhhhr you talk to me like thaaat?"

Detta ÄR telefonsex.

Lina är en bäjb.

Tyvärr inget videoklipp denna gång. 😿

*Vi har förklarat detta förut men i vissa filmer gick Lina under pseudonymen Candy Coster och då hade hon den blonda peruken på sig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar