What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 14 mars 2018

VIOLENT SHIT: THE MOVIE (2015) Italien/Tyskland, 81 Minuter. Regi:Luigi Pastore.Stryk första ordet

Kvinnors hat mot pojkar och män...

En serie bestialiska mord skakar Rom och med hjälp av sin tyske kollega Ebert (Steve Aquilina) försöker kriminalinspektör D'Amato (Vincenzo Pezzopane) nysta upp fallet. Kan det vara så illa att den tyske seriemördaren Karl The Butcher återupptagit sin ohyggliga verksamhet efter många år i träda?

...föder märkliga pojkar och män som vill kvinnor illa.

Trots att vi inte minns ett smack av Andreas Schnaas ökända "Viloent Shit"-trilogi, då det var typ 116 år sedan vi såg filmerna kommer vi ihåg att vi ändå var rätt roade av den extremt hemkokta lågbudgetorgien i våld. Det fanns en charm och entusiasm samt rikligt med lökig gore och mer och mer sex ju längre filmserien fortskred. Trilogin följdes upp av "Nikos: The Impaler" som vi inte heller minns samt "Violent Shit 4.0 - Karl the Butcher vs. Axe" som vi inte sett (än).

Duglig gore.

Tydligen ville man sparka igång detta sovande lik igen och med ett smärre allstar-team av italienska kultfilmskändisar fick Karl The Butcher ge sig ut på slakt igen. Inledning är smått lovande med elak tysk mor som låser in sin lille son i garderoben (Nej, han blev inte bög av detta) och ett schyst Goblin-tema under titelsekvensen. Ja alltså Claudio Simonetti's Goblin för att vara tydliga då det finns ca 85 konstellationer av denna orkester.

Mindre duglig gore. Såvida det inte ska föreställa Ingmar Bergmans hand. Han hade rätt plastig och genomskinlig hy...

Efter detta skulle dessvärre en påse tjack ha behövts för att motverka gäspningar och koncentrationssvårigheter. Lilli Carati sätter tonen med en sömnig scen där hon reflekterar i ett rum samtidigt som en voiceover maler på. Filmen fortsätter i detta spår med eviga dialogsekvenser där talking heads berättar vad som skett och vad som pågår. Jösses vad tråkigt! Det blir inte ens skoj när dåligt dubbade Enzo G. Castellari och vår "kompis"* Luigi Cozzi dyker upp som dammiga gamla snutar. Efter ett tag dyker även Giovanni Lombardo Radice upp som skum antikprofessor. Hans Onkel Fester-look gör att vi först inte ens känner igen honom. Han bjuder på ett inte helt övertygande teatraliskt skurkskådespeleri.

Enzo och Luigi skådespelar så det står härliga till.

Med tanke på titeln och arvet från tidigare filmer förväntade man sig ett blodbad utan dess like och sex på gränsen till pornografi hade man också stora förhoppningar på. Inte mycket av detta skymtas förrän i filmens sista 20 minuter. Visst, det är en del styckande och några tuttar innan dess men filmen totaldomineras ändå av seg dialog. -SPOILER ALERT- Som en liten hyllning till Giovanni (får vi väl tolka det som) får ett av offren genomgå en särdeles blodig kastrering. Det är dock en ganska ointressant upplösning och att sega sig fram till detta är inte direkt värt mödan.

BETYG: 2/7 Vi förväntade oss crap - men underhållande sådant. Besvikelse.

Onkel Fester? Nosferatu? Närå, bara Giovanni Lombardo Radice.

Lebbfest? Nej, ser ni inte att det är en farbror som spelar sitt livs roll: Gubbe som får ta ung tjej på fittan och brösten.

Han verkar hata kvinnor.

Inte heller medelålders glädjeflickor behöver trosor.

Ajdå, lingonveckan.

En random bild från Coppede, bara för att det är coolt.

Snälla du, hata inte på hans genitalier.

En fördel med knark, kära ungdomar, är när man får inta det från ett snyggt ben.

Återigen, bra gore.

Inte fullt så bra gore...Ingmar Bergman är serverad.

Giovanni inte bara agerar som Tommy Wiseau, han låter även ganska likt (eller om det är nån annan som dubbat honom).

En gimp helt utan funktion dyker upp.

Promiskuös tjej skärs upp.

Okej då, gimpens uppgift i filmen är att skratta åt morden.

Verkar som en av Argentos tre mödrar smyger omkring i buskarna.

#MeToo!!!!!!!!

Lite random turistiga kvällsbilder på Rom. Här: Piramide Cestia.

En teatralisk applåd för det! 

Klart säljande trailer.


*Vi hade äran att möta "demonregissören" i Rom. En trevlig prick.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar