What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 5 mars 2018

RAMPAGE a.k.a. TURKISH RAMBO (1986) Turkiet, 72 minuter. Regi: Çetin Inanç.Känsliga kurder varnas

Det börjar med att Serdar musklar sig. 💪

Banditer gör kaos i de turkiska bergen och armén behöver ta till specialmetoder för att få bukt med dem. Man kokar ihop en genialisk plan där supersoldaten Serdar (Serdar Kebapçilar) infiltrerar banditerna och på så vis leder armén på rätt spår för den ultimata uppgörelsen.

Ett par cellkamrater, frejmade av...Serdars muskler. 💪

Vi fortsätter, med vår älskade Kilink* färsk i minnet, att glo vidare på innovativ turkisk film. Här skruvade vi dock på oss lite obekvämt eftersom vi gav oss i kast med den amerikanska versionen av denna klassiker. Borta var alltså hela originalljudspåret med stulen musik och distad dialog. Inte heller fick vi då njuta av bedrövligt översatt undertext. Vi hämtade oss emellertid rätt snabbt då de amerikanska entusiasterna gjort ett rätt så hyfsat jobb. Allt ljud låter verkligen superpålagt utan att för den delen vara glimten-i-ögat-störig. Kudos till ansvarige Ed Glaser som lät filmens medfödda pajighet tala istället för att "förhöja" den med överdrivna "roligheter".

Hur blir man av med tjocka kedjor? Elda på dem såklart! För metallen leder inte värmen ett dugg.

Som sagt, man glömmer efter ett tag att ovan nämnda detaljer saknas då Serdar börjar spänna sina muskler eller när någon galen action-sekvens tar vid. Det gapflabbades faktiskt en hel del i Udda Film-soffan och det legendariska RPG-klimaxet går ju inte av för hackor. Det är otroligt sött när granaten knappt orkar ta sig ut ur träpuffran. Som tur är skakar Serdar till ordentligt vid avfyrandet för att hjälpa till. Ännu större tur är att vart Serdar än springer ligger det granater och skräpar som han kan använda som ammunition.

Glöm ej att spänna musklerna ordentligt. 💪

I god turkisk tradition är det inte mycket som är logiskt och det är ju älskvärt. Tyvärr är det total sordin på sexfronten. Det kanske har att göra med det betydligt striktare politiska klimatet i landet då. Så inte ens en gammal porrfilmare som Inanç kunde smyga med en tutte eller två. Vi är rätt säkra på att homosexuella män har ett större utbyte av den här filmen då Serdars obligatoriska Rambo-tränar-scener går ut på att han bara spänner musklerna. Ja, så kanske man också tränar muskler? Vad fan vet vi som bara ligger uthällda i soffan och glor på film?

BETYG: 5/7 Fantastisk pajig underhållning trots brist på originalljud.

Den ständigt närvarande Hüseyin Peyda.

Turkiets svar på Jean Reno.

Total tortyr!

Jean turk-Reno tittar på.

"Tala! TALA DÅÅÅ!"

"Annars ska vi nästan #metoo:a henne!"

Ursinne.

De "flår" henne.

Osmanska Reno tittar bistert vidare.

Solen har tittat fram.

Oj, så Jonah Hex Serdar blivit.

Kanske han kan kåta upp vakten lite?

Ser ut att funka!

Peyda är total boss i sin farbrorsflanellskjorta och myskofta.

"IIIIIIH! S-såhh kaaaallt..."

"Aaahhh! Sluta din kåting."

"MmmaaAAAHHH...så skönt..."

Serdar "tränar"...

...och "tränar". 💪

Banditgubbe får halsen avskuren.

Detta hindrar honom naturligtvis inte från att några minuter senare anropa sina kumpaner.

"We better continue on foot. The jeep has served its purpose."

Att hålla i kniven är en ursäkt för att muskla sig. 💪

"We'll take the jeep. Get in!" Vänta nu...hade den inte...äh nevermind.

"JUNIOR PHONE".

"Serdar SMASH!"

"Schyrre! Här ligger en granat och skräpar."

Fire in the plot hole!

Töntig trailer.

Mycket tok-action!

Hela våfflan, utan text. Men lyssna bara på det sköna ljudspåret!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar