What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 21 mars 2018

OFFICER DOWNE (2016) USA, 91 minuter. Regi: Shawn "Clown" Strahan.Groundhog Cop

Ja, det kanske är exakt vad du tror?

Ett framtida Los Angeles är nerlusat med tung kriminalitet och den ende som kan matcha buset är den svårstoppade supersnuten Terence Downe (Kim Coates). Att han opererar på egen hand landar honom ofta i dödliga situationer, men det gör inget för han kommer ändå tillbaka - om och om igen.

Denna multipla orättvisa.

Vi behövde koppla av med lite cartoon-våld här på Udda Film så denna våffla kändes adekvat. Och cartoon-våld bjöds det minsann på. Efter ett tag insåg vi att detta måste vara baserat på en faktisk serietidning. Ursäkta oss, men vi har ingen som helst koll på den uppsjö av seriealbum man kan tänkas göra film av. Det råder ju en viss inflation på det området. Detta är dock ingen sömnig marvelhistoria utan en våldsfest med Shawn Strahan i regissörsstolen, kanske mer känd som Clown när han sjunger glada visor i musikorkestern Slipknot.

"LAPD. One of the good guys." Vänta nu, är inte det en total oxymoron?

En sådan här rulle balanserar verkligen på en tunn egg där det är lätt att ramla ner i ett avgrundshål av töntig glimt i ögat. Superskurken Headcase Harry (Corey Taylor, ja också från Slipknot), i filmens inledande sekvens, är verkligen ute på den tunna isen men trots lökigt ultraskurkskådespeleri blir man inte irriterad utan köper situationen. Sedan följer en lavin av humoristiskt våld och märkliga karaktärer. Allt är totalt over the top, i brist på adekvat svenskt uttryck (Nej, vi tycker inte "överdrivet" duger i sammanhanget), och då på ett underhållande sätt.

Buset i LA:s framtid är snäppet busigare än idag.

Tyvärr slaknar filmen någonstans halvvägs/två tredjedelar in och man tröttnar på effektsökeriet och framför allt det småtrista spåret med gröngölingssnuten Gable (Tyler Ross). Slutsträckan leder, med några korta skojiga avbrott, till ett riktigt antiklimaktiskt slut och i god serietidningsfilmtradition öppnas vägen för uppföljare.

BETYG: 4/7 Skojigt serietidningsvåld som tappar mot slutet.

Konstapel Downe har gått från potatisgris till pomme.

Men snart är han på fötterna och som ny, förutom knullrufset.

Zen Master Flash (hint hint) och hans smakfullt klädda ninjor.

Fuck yeh!

Känner ni igen den söta nunnan?*

Verkar hårdhudade di dära nunnorna.

Är det här Stephen Hawking hamnar efter döden?

Är det fluktarens räknare?

Officer Village People går till aktion med sin Baphomet-pentagramkeps.

Ser ut att gå mindre bra, som positivitetsfascisterna skulle säga.

Mensskämten har haglat på Udda Film på sistone men det här är ju öppet mål.

When there's no more room in Hell officer Downe will walk the Earth.

Trailer

Se en nunna få skott i råttan i denna Officer Downe vs. nunnor-scen.

Detta klipp går på repeat i NRA:s runkbås.

Hade Officer Downe tjänstgjort under vietnamkriget hade den amerikanska armén inte behövt krydda dödssiffrorna så mycket.

Vi tar trailern på tyska också, bara för at det är så vackert.

*Just det! Alison Lohman från nyligen recenserade Drag me to Hell (2009)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar