What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 23 september 2012

HORROR BUSINESS (2005) USA, 82 minuter. Regi: Christopher P. Garetano.

 
 
Inte mycket till business...

Yup, the Godfather of Gore gör ett kort uttalande.
 
Regissören Chris Garetano bestämde sig för att göra en film om sin egen kamp som independent-filmmakare men berättad genom andra underground-filmmakares umbäranden. Resultatet blev denna dokumentär där han träffade ett gäng, för den stora allmänheten, okända skräckfilmsregissörer som fick berätta om sin drivkraft och passion.

Men framför allt regissören till "Schizophreniac: The Whore Mangler"!
 
Det här borde för oss ha blivit en underhållande och fascinerande film då vi här på Udda Film lyfter fram just sådana här obskyra "skitfilmer" som dessa regissörer gör och därmed naturligtvis är högst intresserade av att höra deras berättelser samt att se dem in action. Därför är besvikelsen ganska stor när man ser denna riktigt långtråkiga dokumentär som aldrig lyfter. Glädjen och passionen kommer aldrig fram utan man konfronteras istället med det elände det innebär att göra denna typ av filmer. Givetvis är detta en naturlig del av filmskapandet men payoffen då? Vart tog den vägen?

Sid Haig ser lite pömsig ut.
 
Sedan ska det väl tilläggas att det inte är världens intressantaste regissörer som profileras. Visst Ron Atkins har gjort de "episka" "Schizophreniac"-filmerna och Mark Borchardt är ju en ganska välkänd kultfigur efter sin medverkan i "American Movie", men ingen förmedlar någon smittande passion till filmmediet. Vidare känns inte denna dokumentär speciellt välgjord rent tekniskt, vilket kanske kan vara passande med tanke på ämnet, och detta bidrar till den allmäma gråsunkigheten. Man blir väldigt nyfiken på hur i all sin dar Garetano har haft råd att plocka med klipp ur välkända skräckfilmer som låna musik från desamma. Enligt egen utsago finansierades denna rulle med sparpengar och då måste han ha sparat ordentligt från sin lön som larminstallatör...

BETYG: 2/7 En besvikelse när sådana här filmer vanligtvis är riktigt intressanta oavsett teknisk kvalité.

The Whore mangler himself - John Giancaspro!

Fräschot Mark Borchardt.
 
Trailer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar