What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 15 februari 2020

PRESIDENT EVIL (2018) USA, 81 minuter. Regi: Richard Lowry.



PK-tönterier

Hoppingivande skojig inledning men det varar inte i längden.

Det drar ihop sig till mellanårsval i USA och ett gäng multikulturella demokrater laddar för röstning och valvaka. Samtidigt rymmer en mentalpatient (Ryan Quinn Adams) från den lokala slutna vården. Han klär ut sig till Donald Trump och beger sig på jakt...efter demokrater.

"Halloween"-referenserna flödar.

Vi fortsätter att stirra döden i vitögat här på Udda Film och ger oss tappert i lag med ytterligare en komedi. När filmen rullar igång sprids dock ett leende på våra läppar då en lökig muzak-variant av John Carpenters "Halloween"-tema plinkas fram. Faktum är att hela titelsekvensen är en "Halloween"-spoof, komplett med en Trump-mask istället för en pumpa.

Som sagt.

Efter det materialiseras dock snart nivån på humorn. Fast man ställer sig smått frågande till vilka man egentligen driver med. Det är så på-näsan-hånfullt mot republikaner och allt på den politiska högerkanten att man snart inte kan bärga sig förrän Trump - eller David som mördaren egentligen heter - sätter igång med sitt värv. Vi kan dock inte fastslå om våra PK-hjältar är en total parodi eller om filmskaparna verkligen är så dumma i huvudet. Det är ju knappast någon hemlighet att Udda Film-redaktionen lutar kraftigt åt vänster men det betyder ju inte att vi då skulle köpa denna infantila fingerpekarhumorn. Så vi får väl helt enkelt hoppas att Lowry & Co. parodierar vänstern.

Vi trodde på riktigt (för en sekund i alla fall) att detta var Whitney Moore från Birdemic: Shock and Terror (2010) och Birdemic 2: The Resurrection (2013).

Filmen är dock inte så kass att man vill roundkicka TV-skärmen. Lite småkul blir det på sina ställen som när infantiliteten tar sig sexuella uttryck. Det som däremot står i en klass för sig är just musiken där kompositören (nåja) Robert Douglas slänger in det ena muzak-spoof-stycket efter det andra. "Halloween" är självklart det som parodieras mest, både musikaliskt och filmiskt, men vi får även musikaliska kommentarer till bl a "Gökboet" och "Suspiria". Sådant tycker vi ju är lattjo. Att det är en lågbudgetproduktion blir supertydligt då man i eftertexterna ser att resten av soundtracket fyllts ut av royalty-fri internetmusik. Vi vet vad ni tänker! Men nej, Kevin MacLeod är INTE representerad. 😏

Mobbare. Var är Cool Cat när man behöver honom?

För att vara en "Halloween"-spoof är det remarkabelt dålig gore i den här rullen. Så även om de ultra-PK:iga karaktärerna till slut får bita i gräset blir det ändå ingen riktig payoff. Dessa amerikanska politikkomedier är smått hopplösa då deras enda syfte blir att agera slagträ mellan de utvecklingsstörda lägren. Demokrater "älskar" filmen och republikanerna hatar den. Detta trots att många inte ens sett den. Känner man sig nöjd som filmskapare då tro?

BETYG: 2(+)/7 Tyvärr är det bara musik- och filmreferenserna som är kul, vilket bör ses som ett misslyckande då fokus ligger på politisk fars.

När en präst får dig att runka krucifixet är det inget att oroa sig över. De är bara sådana.

Ibland blir dock #metoo:andet övertydligt. Fast är inte de här tjejerna alldeles för gamla?

"I wanna be like Mike!"*

Även demokrater kan bli upphetsade av stora vapen.

Många gymfjollor som säkert får en rejäl skvätt HBTQ-avund här.

En avvikelse från "Halloween"-referenserna.

Cringe när huvudpersonen, som är muslim, plötsligt ska börja bära hijab i filmens upplösning trots att hon inte gjort det tidigare.

Att fixa till ett sådant uselt likpyssel är ett direkt hatbrott mot Michael Myers!

Trailer som utmålar filmen som skräck...

*Denna lär flyga över huvudet på alla...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar