What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 9 december 2020

SAATANAN KANIT (2017) Finland, 17 minuter. Regi: Teemu Niukkanen.



På näsan-nen

Han är vad rasisthögern skulle kalla: "En riktig jävla snowflake".

Raimo (Jouko Puolanto) är en medelålders medelklassman som bor med sin fru i ett nybyggt lägenhetskomplex. Han sätter stolthet i att behandla människor som har det sämre med respekt, något som ofta går till överdrift. En dag får Raimo och hans fru nya grannar. En satanistisk sexsekt flyttar in och Raimos värderingar sätts på hårt prov.

Det var roligare förr - när corpse paint-målade "satanister" var roliga i sig.

Ja, det är (tyvärr) komeditajm igen på Udda Film och den här våfflan vill verkligen sticka ut. Man tacklar den högst aktuella samhällssituationen där folk vänder ut och in på sig själva för att framstå som så öppensinnade och välkomnande som möjligt. Ett öppet mål att driva med kan man tycka men ironiskt nog - just med tanke på samhällsklimatet - är det lite på gränsen. Man vill även kliva över gränsen lite med satanismen och sexet för det är ju så satans (sorry...) edgy!

Apropå satan, vilket jävla helveteshål att bo i!

Tyvärr faller det mesta platt då det är oändligt förutsägbart i sin "kontrovers". Vi kan förstå att det förmodligen fnittras förtjust i stugorna över hur "gränsöverskridande" det är, när det egentligen inte är mycket mer exalterande än en trött SVT-sketch. Det borde vara mycket roligare när man har detaljer som en sexslav korsfäst uppochner i lägenheten eller -SPOILER ALERT- hemmagjord sportdryck med sperma i.

BETYG: 2/7 Förutsägbart och på näsan-edgy.

Paret lär känns nya grannen.

Även källarförrådet används som sextortyrkammare. "Hilarious".

Faktiskt sant.

Ni som letade efter nakenhet i filmen - här är snubben som bjuder på det.

Samt någon slags semivariant här.

Trailer




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar