What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 6 december 2020

LADY KRAMPUS (2018) USA, 96 minuter. Regi: Eddie Lengyel.



Lady cash-in

Dags att komma i julstämning.

Ett gäng småbrottsliga tjejer är inne på sin sista dag av samhällstjänst och denna dag råkar sammanfalla med stort julfirande då det är julafton. De får först hjälpa till på en samlingsplats för hemlösa men efter det är det dags att göra hembesök hos mindre lyckligt lottade personer. Efter ett tag hamnar de hos mrs. Smith som är en märklig tant.

"Duuuude...so high!"

Och hon är INTE på något sätt besläktad med Krampus. "Spoiler alert"... Nej, det blev efter ett tag uppenbart att denna film förmodligen hetat något annat för att sedan döpas om när crappiga Krampus-filmer började dyka upp och man sniffade en trend att casha in på. Mycket riktigt. Efter filmen fick vi veta att den från början hette "Naughty List" men låg på hyllan ett par år innan den släpptes 2018. Den är tydligen mest "känd" som "Mother Krampus 2: Slay Ride" för det räckte tydligen inte med att bara slänga in ett "Krampus" i titeln, man var även tvungen att haka på en annan våffla som denna självklart inte alls har något att göra med. Välkomna till Udda Films enormt urvattnade Krampusnacht-tradition!

Lady..."Krampus".

Vi var faktiskt lite förvånade över hur man avhöll sig från att gå för långt med "humoristiskt" överspel och det är väl mest transan Lady Athenas (Roger Conners) sassy upptåg som är tänkta att lätta upp stämningen lite. Åt andra hållet är vi besvikna över att man avhåller sig från att visa upp tjejerna i födelsedagskostymerna. Några av dem är ju för tusan strippor! En av dem både duschar och har sex, men icke sa Niclas (eller kanske Nickolaus i detta sammanhang...), här blev det inget naket.

Glöm inte att lägga den där under kudden i natt.

Som ni förstår är detta en lågbudgetrulle men gore-effekterna var ändå hyfsade till skillnad från ljudet där något haveri tycks ha skett med de pålagda effekterna. Det är långt ifrån Birdemic: Shock and Terror (2010)-dåligt, men det saknas en del ljud här och där plus att många av hugg- och slagljuden är riktigt blekfisiga.

BETYG: 2(+)/7 Riktig dussinlågbudget-slasher som är så långt ifrån krampustraditionen man kan komma.

Lady Joker.

Madonnan gråter...jordgubbsglass. Schyst touch också att hon har sådana där vulgära bimbo-fejkögonfransar.

Hemlösa. Man vet ju hur de är. Alltid nåt brunt i ansiktet och fyllon. 😑

Lady Myers lättar på masken.

Transor. Man vet ju hur de är. Alltid nåt brunt i ansiktet och fyllon.

Den minst skötsamma bruttan hånar tillsammans med sin douche-knarklangarpojkvän fenomenet att det blir bjudna på "coco". Tror ni de överlever?

Sex med kläderna på.

Men så här duschar ju aldrig tjejer!?!

Tagen ur sitt sammanhang är ju detta en riktigt cool bild.

Knullrufs i hela ansiktet.

Strippan tyckte visst det var lämpligare att utföra samhällstjänsten i de vanliga arbetskläderna.

Död människa med uppenbart döda maggots i nyllet.

Gulligt hur de arrangerar en fejkbrand med lampor och framför allt en liten rökmaskin som puffar små moln nere i dörröppningens vänstra hörn.

Trailer i paritet med filmen.

Eftersom dessa hiskeliga amerikanska s k krampusfilmer vanhelgar den gamla traditionen lägger vi in en bild för att påminna om den riktige Krampus.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar