What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 21 december 2020

ATOR 2: THE BLADE MASTER (1982) Italien, 92 minuter. Regi: Joe D'Amato.



Ator och hans Thong

Castello Piccolomini gör sig påmint igen.

Den onde Zor (David Brandon) attackerar vise mannen Akronas (Charles Borromel) slott då han vill åt den senares expertis när det gäller krafter som potentiellt skulle kunna styra världen. Akronas skickar iväg sin dotter Mila (Lisa Foster) för att hämta Ator (Miles O'Keeffe) som är den ende stark nog att ta sig an Zor och hans anhang.

Akronas har ett ganska lamt laboratorium.

En kombination av inoljade muskelmän med pudelfrilla och Joe D'Amato borde i teorin vara en sedelpress som spottar ut sedlar av hög valör men herr D'Amato har tyvärr stor bredd på sitt filmskapande, vilket betyder att det inte alltid handlar om sleaze och gore.

Här beundrar Ator och hans lille vän Thong den förstnämndes byxutvidgande fysik.

Till vår fasa är det en total avsaknad av de sistnämnda detaljerna ovan. Vi får alltså nöja oss med att O'Keeffe är en vandrande bögdröm i sina minimala byxor och glänsande muskelbringa. Hans nemesis Zor är en avig motståndare i sin Djingis Khan-peruk och dito mustasch inköpt på Buttericks reaavdelning. Vi får dra lite på smilbandet åt att Ators asiatiske följeslagare heter Thong (Kiro Wehara) och att Ator drakflyger över ett slott som har en bajersk flagga fladdrande i vinden. Charmigast är nog den jättelika ormguden Ator slåss mot som bara är en snäppet proffsigare docka än den vi såg i Rana, Queen of the Amazon (1994).

Verkar vara nåt äckligt mellospex på G här med en cover på gamla västtyska dängan "Dschinghis Khan".

Tyvärr räcker inte de mysiga kalkondetaljerna så långt. Det känns nästan lite som de klassiska naglarna på svarta tavlan* när Joe D'Amato gör en film med en hjälte som avstår från relation med en attraktiv kvinna bara för att han är för upptagen med hjältedåd. Tänk, att en regissör som gjort tonvis med porr kläcker ur sig något så här lamt. Vilka onda monetära krafter låg bakom detta???

BETYG: 2(+)/7 Tråkigt med en barbarfilm utan gore och sleaze. Några fåniga detaljer gör det dock uthärdligt.

Uggla!

Ator helar Mila på ett icke-sexuellt vis medan Thong kväver henne med sallat. MEN...den riktiga frågan här är om det är Ingmar** som kikar fram i höger bildkant.

Akronas ser ut att börja bli jävligt trött på Zors billiga Djingis Khan-musche och peruk.

Inte nog med att Miles har en delvis uppsatt pudelfrilla. Det jävla pannbandet accentuerar verkligen den fjolliga looken.

Kom inte här med grytlock på bröstet - för då kan det sluta illa.

Okej då, det blir en handfull gore trots allt.

Och så glimtar en okreddad Salvatore Baccaro*** till som kannibalistisk hövding.

Ator gör en explosiv taa-daa-entré.

En söt gud kikar fram.

Nämen titta! Vem visste att Hohenschwangau var ett gammalt barbarslott? Verkligen inte Udda Films utsände när han var där för några år sen.

Barbaralper i bakgrunden. Notera hur bilden är utdragen i höjdled för att allt ska bli ännu ståtligare (eller för att de inte orkade fixa bildsnittet på dessa arkivbilder...)

Tänk att Ator härjade i Bayern!

En kamp blir alltid lite extra fjollig om man lägger huvudet käckt på sned.

WTF!? Tydligen snodde de Akronas idéer när Manhattan-projektet inleddes. Tänka sig.

Trailer

En bättre trailer - och Djingis-wannabeen skriker p tyska!

Ator och Buttericks-Djingis korsar svärd...Nej, det är inte kod för att gnida penisarna mot varandra.

Apropå Djingis. Här har vi våra älskade tyska vänner med sin smash-hit "Dschinghis Khan"! Lyss och lär.

*En gång för länge sedan, kära barn, fanns det stora svarta tavlor i alla klassrum som man ritade och skrev på med vita kritor. Visst låter det helt galet?
***Ni känner igen och älskar honom från bl a "The Beast in Heat".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar