What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 1 januari 2013

RESIDENT EVIL: RETRIBUTION (2012) Kanada/Tyskland, 96 minuter. Regi: Paul W.S. Anderson.

 
 
Zombiefilm? Njaaee...

Ja ni ser, samma gamla vanliga trista neozombier.
 
Nytt år med "nya" härliga filmer! Kan man dock säga "Gott nytt år" efter att ha sett följande film?

Alice (Milla Jovovich) vaknar upp som fånge hos Umbrella och måste försöka fly genom en serie testmiljöer designade för att simulera zombieutbrott i storstadsregioner. Samtidigt sänds från utsidan ett elit-team som ska hämta henne till säkerhet. Under resans gång knackar även Alice förflutna på dörren.

Kaos i Racoon City.
 
Vi recenserade även förra filmen "Resident Evil: Afterlife" (http://uddafilm.blogspot.se/2010/11/resident-evil-afterlife-2010.html) där vi påpekade hur detta är mer ett videospel än en film och i den här uppföljaren känns det som om man tagit ännu ett steg längre. Tyvärr... Den tunna handling som finns känns ännu mer sekundär än någonsin och det handlar bara om "ascoola" actionsekvenser med evigt skjutande och saltomortalfajter. Det kan ju vara okej att låta sig översköljas av sådan dynga där man inte bryr sig ett skit om karaktärerna men när man inte ens tycker det är häftigt med det koreograferade våldet blir det ju trist.

Och så sånt här skit.

Vi låg länge och dallrade på gränsen mellan en tvåa och trea just för den hjärndöda underhållningens skull men bristen på zombier (till fördel för diverse mongomutantmonster) och slutligen -SPOILER ALERT- de fullkomligt ologiska benknäckareffekterna på slutet tippade över vågskålen till en solklar tvåa. När man t o m får flashiga röntgenbilder mitt i slagsmålet där man visar hur skelett splittras och hjärtan stannar och offren för denna dödsmisshandel sedan fortsätter att slåss utan någon förklaring känns det som man slutligen gått alldeles för långt. Vad är poängen???

BETYG: 2/7 Fullkomligt hjärndöd tv-spelsaction som kan vara underhållande till en viss gräns.

...och dylikt trams.

Lite sånt här.

Gamla bekanta.

Åh! En sån där röntgenapp!

Megalomani i stor skala! Boxer-Robert som USA:s president!?!?!
 
Trailer
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar