What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 1 september 2023

THE MASTURBATING GUNMAN (2000) Australien, 86 minuter. Regi: Mark Savage.



Onani och brottsbekämpning utesluter inte varandra.

Gråt inte över spilld mjölk.

The Masturbating Gunman (Robin Brennan) har genom åratal av träning och hård disciplin tillskansat sig övermänskliga krafter att både spåra och övervinna vilka brottslingar som helst. Hans legendstatus skrämmer dock inte den ondskefulle Helmut Gunta (Peter Beitans) som nyss släppts från fängelset. Gunta slösar inte en sekund av sin frihet utan sätter genast igång med sin storslagna plan för världsherravälde. Till detta behöver han en jungfru som ska föda hans son. Nunnan Mary (Nene Powell) anses obefläckad och perfekt som påtvingad mor. Problemet för Gunta är bara att hon råkar vara The Masturbating Gunmans syster...


När ni ser denna bild blir ni ändå lite pepp på att se filmen...

Med en titel som denna har man mycket att leva upp till. En luttrad Udda Film-redaktion tar sig an filmen med en rejäl skopa skepsis. Vi menar, varför skulle man bry sig om varningsklockor som väsnas på högvarv? Vi har ju ett kulturellt ansvar att undersöka filmvärldens kloaker så att ni ska slippa.

Schyst meme ändå.

Detta är en riktig lågbudgetvåffla, vilket i sig självklart inte är ett problem. Nej, problemet är snarare den absurda humor vi inte finner särskilt rolig. Trots att vi både kan vara helt infantila när det gäller humor samt även uppskattar knepig och märklig dito faller inte händelserna i filmen oss på läppen. Självbefläckelse är ju ett kul koncept men trots alla toksatser (ofta i The Masturbating Gunmans eget ansikte) blir det ingen skrattfest. Det bjuds på överdrivet våld med lika överdrivna ljudeffekter men inte heller det är speciellt skoj. Udda nog tyckte vi det var roligast med montaget där The Masturbating Gunman letar efter sin syster. Vi ser honom då i olika utomhusmiljöer där han spanar och sniffar på sin systers trosor (Det är så han spårar folk!). Han stirrar ut över havet. Han blir förbikörd av ett gammalt ånglok och han söker planlöst på Melbournes gator. Självklart är detta gerillafilmat så vi får se en del roade fejs som kollar in den mystiske mannen i overall och latex-gimp-mask som då och då för upp ett par blommiga trosor till ansiktet.😊

Hoppet är det sista som överger en.

Nej, det blir snabbt tradigt och filmens look och soundtrack hjälper inte saken heller. Det känns amatörmässigt trots att hantverket ändå är hyfsat. Det är en uppenbar homage till japanska pinku-filmer men dessa har vi ingen speciell relation till här på Udda Film.

BETYG: 2(-)/7 Det finns helt enkelt ingen charm någonstans och tyvärr är det som väntat filmens titel som är det coolaste med hela produktionen.

Han har en ansenlig samling.

Se, att dyrka en get är inte så farligt som du tror.

Vem talar han till tro?

Någon form av inälva.

Nyfikna "statister" går förbi.

I Melbourne är de rätt chill vad gäller beteende på gator och torg.

Nunsploitation?

Skönt att de upplyste om det.

Det ska visst svida rejält när man får det i ögonen.

En antik GTK*?

The Masturbating Gunman dyker upp.

*Gay Travel Kit



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar