What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 25 februari 2011

DO COMMUNISTS HAVE BETTER SEX? (2006) Tyskland, 51 minuter. Regi: André Meier.



Light-sociologi.

Ah! Stolta små pionjärer blåser sina horn.

Efter andra världskrigets slut och järnridåns uppkomst delades ett folk i två helt skilda ideologiska delar och detta påverkade även sexualitetens roll i samhället. Den här dokumentären undersöker på vilka olika sätt man valde att ställa sig till sex och samlevnad i det delade Tyskland.

Kommunismen i all sin prakt.

I början känns den här lilla dokumentären rätt mysig med sköna kommunistiska paradbilder från DDR, sunkiga sexindustriklipp från Västtyskland och gulliga animationer. Men den blir rätt tråkig efter ett tag trots sin korta längd. Talking heads i form av sexualforskare varvas med arkivklipp från gamla sexundervisningsfilmer och en väldigt liberal bild målas upp av sexualiteten bakom järnridån kontra den puritanska och därmed efterblivna i väst. På 60-talet tycks dock verkligheten hinna ifatt västtyskarna då kommersialismen banar vägen för en sexualexplosion i ungdomskulturen och i god kapitalistisk anda försöker helt plötsligt alla slå mynt av lite T&A. Samtidigt i öst är det offentliga rummet helt avsexualiserat även om man i sängkammaren fortfarande har en mer avslappnad syn på sex. Dessutom tycks nudismen fortfarande blomstra då ca 90% av befolkningen har någon erfarenhet av denna. Oj oj! Det låter ju som rena rama valresultatet i Iran eller något liknande. Nej, det är svårt att engagera sig i den här ytliga dokumentären och därmed svårt att ta den på allvar. Men visst, det är ju lite kul att få en glimt av gamla propagandafilmer och skojiga klipp, men inte mer.

BETYG: 3/7 Tråkig i längden och ytlig men har en del skojiga klipp från förr.

Efter att ha jobbat i industrin under kriget måste kvinnorna återigen lära sig tillfredställa mannen i hemmet.

Ideologi eller uniform spelar inte så jävla stor roll. Tyskar älskar helt enkelt att marschera!

Kåta cartoon-figurer.

Hjälp!!! Kvinnor som inte står och föder barn vid spisen samt ett myller av bögar på våra gator? Ve o fasa!

Inte undra på att penisavunden blomstrar med sådana här små jävla retstickor.

Hoppsan, här rök hela filmbudgeten. Vadå? Menar du att de använt faktisk beatlesmusik utan att betala svindyra STIM-pengar? Nä, så kan de ju inte göra...

Okej då, det VAR bättre förr.

Bild från en mysig östtysk hemkokt film.

Nudistparad i DDR och om nån skulle tvivla på den geografiska äktheten så kolla in bruttans armhåla*.

Erich Honecker tycks verkligen uppskatta paraden.

Så här kunde det se ut på en östtysk nudiststrand.

När porren släpptes fri ville ALLA östtyskar ta del av den.

Inledningen på filmen.

*Det må användas som en nedsättande referens när man talar om de håriga östtyskorna men jag ser fanimej inget fel på damen i bild.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar