What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 15 februari 2011

KILLER CUP 2 (2004) Kanada, 36 minuter. Regi: Jef Grenier.Formen pekar nedåt.

Grenier sparar det bästa till först: En dallrande kvinnorumpa.

I denna andra del beger sig ett gäng ungdomar ut i skogen för att campa. Tyvärr råkar de slå läger precis där en kult av mördarmuggar har sin underjordiska håla. Till på köpet provocerar de dessa muggar genom att grilla ihjäl en av deras kamrater på skoj. Snart får ungdomarna lära sig skillnaden på att rosta marshmallows och mördarmuggar...

Rostad plastmugg: hilarious...

Det som såg så lovande ut i förstas delen och då förhoppningsvis skulle utvecklas lagom till inspelningen av denna film två år senare ser istället ut som skit. Ja, det här är faktiskt en sämre film än ettan trots två års erfarenhet och nu också lättklädda tjejer. Det stora problemet, som man även märkte av i första filmen, är att Grenier har en tydlig bild av filmens universum i sitt huvud (får man hoppas) men glömmer bort att vi tittare inte har detta och kan därmed inte alls förstå logiken i en del klipp. Muggarna pysslar och styr med saker som är helt obegripliga och skulle behöva en förklaring, eller allra helst klippas bort helt! Små charmiga detaljer och störmoment från ettan fungerar inte längre här då man förväntar sig att filmskapandet ska ha utvecklats. Första filmen kom ju undan med mycket då jag förutsatte att det var en glad nybörjares verk. Nu stör man sig ännu mer på ledarmuggens töntiga growlande, malplacerad strupsång samt en mugg med jasonmask (WTF???) Visst har muggarna utvecklats en del med mer detaljerade anletsdrag, vilket jag personligen tycker är ett nerköp, mer avancerade attackknep samt att man även använder sig av animerade muggar blandat med stop motion och handförflyttningar. Dessa små tekniska framsteg lyfter dock inte filmen på något sätt. "Storyn" är bara löjlig, långtråkig och allmänt superrörig. Användandet av musik är även det mycket sämre än i ettan. Ingen känsla alls och sen känns det inte som någon slump att de flesta 0-budgetskräckfilmerna har ett uselt soundtrack med någon crappig dödsmetal som mer talar om filmskaparens musiksmak än tillför filmen något. Visst, Rob Zombie som jag till viss del kan tycka är okej hörs återigen på soundtracket, men återigen - bara för att Grenier gillar musiken inte för att det lyfter filmen. Nej, det här var bara skit och Grenier kan nog koncentrera sig på att köra sopbil* istället för att göra film.

BETYG: 1/7 Kanske lite väl hårt men det verkar mest som om Grenier supit och rökt hasch mellan del 1 och denna, istället för att utvecklas som filmskapare.

Kissa inte på er av upphetsning era lesbianer. Mycket mer får ni inte se.

Plastmuggarna har uppenbarligen plockat en sida ur Fantomens bok.

Kamouflerade muggar...

En mugg äter tomat...OCH!?!?!?!

Yes, filmen är från 2004.

Ypperlig gore när volangtarm dras ur liket.

Ännu ett välmotiverat inslag i filmen.

Jävla larv, är vad det är!

Här har nån gjort en trailer som faktiskt är bättre än själva filmen.

*Inget ont i det yrket. Jag tänkte bara att det var nära till hands då Grenier redan sysslar med skräp...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar