What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 13 februari 2011

KILLER CUP (2002) Kanada, 23 minuter. Regi: Jef Grenier.Insert "2 Girls 1 Cup"-joke here:___

Klart omild behandling.

Plastmuggar har alltid behandlats som slitochsläng-skräp men nu har de fått nog och vill hämnas på den mänskliga rasen som behandlat dem så illa genom åren. Den förste som blir varse muggarnas hämnd är en ung elev (Éric Aupin) som under en fikarast blir hastigt attackerad och biten i näsan av en blodtörstig mugg. Detta är dock bara början och snart invaderas hans och resten av mänsklighetens vardag av horder med mördarmuggar.

"Det är nåt skumt med den här muggen..."

Det här är uppenbarligen en liten amatörstudentfilm el dyl och genast ser man den ur ett annat ljus och imponeras av små detaljer där man lyckats få till det, som t ex lustiga små teckande övergångar, stop motion och schysta bildvinklar. Själva grundidén är också rätt skojig med plastmuggar som löper amok. Det är även rätt gulligt. Andra grejer är rätt obegripliga som när den första mördarmuggen vaknar till liv igen efter att ha blivit besegrad och uppbränd av eleven. Av någon anledning mördas en oskyldig mugg av någon okänd underhuggare till den brända muggen för att fixa reservdelar (???) till brända muggen. Denne blir senare någon slags hitlermugg som står och growlar (alldeles för länge...) inför en entusiastisk och pipande muggförsamling. Growlande känns ganska löjligt men kan väl förklaras med att regissören verkar vara en entusiastisk metal-fan då vi hör allt från Rob Zombie till Marilyn Manson på soundtracket.

"Aaarrrggh!"

Det är som sagt lite skojigt och gulligt i början av filmen men det blir lite tradigt i längden och man stör sig på små detaljer som kunde ha gjorts bättre här och där. Man får väl komma ihåg att det trots allt är en nybörjarfilm (hoppas jag) och som sådan är den riktigt finurligt gjord.

BETYG: 3/7 Lovande och uppfinningsrik nybörjarfilm men bristande i mångt och mycket, särskilt storyn.

Nerrökta muggar.

Fina illustrationer funkar som övergångar mellan scenerna.

Undra varför det rinner urin UR toaletten???

Rena rama nürnbergmötet!

Och här har "Der Führer".

Listiga muggar.

Ett sånt blodbad! Eller ja...nåt slags bad.

Jodå, det blir lite gore också.

Jag slängde ihop ett smakprov på tokerierna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar