What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 10 maj 2011

KILL THE IRISHMAN (2011) USA, 102 minuter. Regi: Jonathan Hensleigh.Potatisätande gangsters.

Ja, kids och deras lustiga lekar.

Den här filmen baseras på den högst verklige Cleveland-gangstern Danny Greenes liv där vi får följa den unge irländskättade amerikanens hastiga avancemang från grovjobbare till gangsterboss. I huvudrollen ser vi Ray Stevenson som den hårde gangstern med hjärtat på rätt ställe. Danny råkar dock i trubbel med New York-maffian och vips har vi en anledning till filmens titel.

Givetvis ska gorillan i bakgrunden vara en Drew Carrey-lookalike när handlingen utspelas i Cleveland.

Det vilar en air av lågbudget över den här filmen och jag blev lite orolig när jag bevittnade den första bilexplosionen i inledningen som såg väldigt B ut. Ray Stevenson kanske inte är den mest karismatiske skådespelaren heller med en lång rad TV-jobb bakom sig och personligen känner jag bara igen honom från serien "Rome" där han spelade den älskvärde Titus Pullo. Vidare är det ju inte speciellt förtroendeingivande att regissören Hensleigh skrivit manus till dynga som: "Die Hard - Hämningslöst", "Jumanji", "Helgonet" samt *sväljer spya* "Armageddon". Till på köpet visade sig även översättaren vara något av ett plankton. Med detta sagt utvecklade sig ändå den här rullen till ett ganska underhållande tidsfördriv. Vi har sett allt förut och dessutom har vi sett det bättre gjort, men den rätt tunna storyn till trots får vi ändå schyst skådespeleri från en del veteraner som exempelvis den underbare Christopher Walken och så är det ju himla kul att om och om igen se gangstrar spöa, spränga och skjuta skiten ur varandra. Dessa ingredienser får en att överse med löjliga sidospår som irlandstramset med Fionnula Flanagan eller Val Kilmers rätt överflödiga roll.

Linda Cardellini blir exalterad när möjligheten finns att Danny är bög.

Flanagan får representera den "irländska starka kvinnan" i filmen medan resten av damerna bara är ögongodis som när den unga Laura Ramsey villigt visar upp sin sköna byst för farbror Stevenson. Öhh..jag menar när karaktären Ellie visar upp sin byst för Danny Greene naturligtvis. Men ärligt talat, vem hade väntat sig något annat i denna simpla gangsterhistoria?

BETYG: 4/7 Bra gangsterunderhållning trots tunn story och uppenbar TV-filmsbudget.

Ja Chris, särskilt med mycket vispgrädde i. Jag ÄLSKAR däremot din fantastiska frilla!

Vinnie Jones spelar...eh...hårding.

Bobby B! Förlåt, Steve Schirripa som även här blir kallad för "fat fuck". Otroligt taskig typecasting.

Danny är en gangster med ett hjärta av guld... Vadå? Mord och misshandel? Äsch!

Laura Ramsey bjuder på lite godis.

Problem solved.

Trailer som innehåller lite gaffatejp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar