What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 18 maj 2011

TEENAGE JAILBAIT (1973) USA, 53 minuter. Regi: Stu Segall.Märklig tonårsrevolt.

Småbrudar med bilproblem - genast dyker ett par "riddare" upp.

Två tonåriga Beverly Hills-brudar är på rymmen i farsans bil när det plötsligt blir punktering på ena däcket. Till deras räddning kommer ett par bondligister som i utbyte mot hjälpen avkräver tjejerna sexuella tjänster. Givetvis vänds de initiala protesterna från tjejerna tll njutning och medömkan. Den dominanta tjejen Amanda (Kriss Kross) föreslår efter kärleksakten att de rånar hennes far och elaka styvmor, något killarna givetvis tycker är en schyst idé. Rånet visar sig dock bli en ganska komplicerad historia.

Karlslusk! Vad menas? No means no!

Det här är inte mycket mer än en porrfilm med total avsaknad av slemhinnor. Det tar dryga fem minuter innan första sexscenen och sen rullar det på med korta avsnitt av dialog mellan dessa. Alltså är det här en ganska tråkig film där man mest tittar på när folk låtsasknullar. En scen är däremot ganska rolig när saker börjar spåra ur ordentligt i faderns villa. Här får vi prov på spektakulärt dåligt skådespeleri och en allmänt märklig situation. -SPOILER ALERT- Amanda är nämligen inte helt frisk i huvudet och har av någon anledning tagit av sig alla kläder samtidigt som hon bundit fast sin nakna lillasyster på ett runt bord med särade ben i den kalsongklädde faderns och styvmoderns åsyn. Det roliga i detta, förutom det skrattretande skådespeleriet, är att denna setup inte leder någon som helst stans. Tanken är väl att ligisterna ska våldta systern, vilket aldrig händer, men varför har då Amanda tagit av sig kläderna? Kanske fick hon en härlig släng av naturism när psykosen tog över? Inte mig emot när nakna 70-talskvinnor är fina att titta på. Men fatta mod, alla ni som längtar efter manlig nakenhet! En mustig penis fyller även halva bildrutan vid ett tillfälle. Eftersom detta inte är porr är den dock i sitt vilande tillstånd och endast er fantasi kan frammana stram hud och ökad färgskala på köttpjäsen.

Eller..? Amanda inser att hon kan gå miste om ett skönt nummer om hon säger nej.

Alltså är detta en film man med gott samvete kan hoppa över. Ni som förväntar er att omslagsflickan Rene Bond ska ha en framträdande roll blir nog besvikna. Visst, hon deltar i två sexscener men hon spelar Amandas timida kompis så det är nog bara p g a sitt namn (i exploitation-kretsar) som hon är filmens poster girl. Marsha Jordan spelar styvmodern och är sexigt MILF-ig samt är även den som står för det roligaste försöket att spela förfärad.

BETYG: 2/7 Filmer där folk torrjuckar i all evighet är tråkiga, även om det är mysigt med välformade 70-talsbrudar. Endast en scen lyfter rullen i sann kalkonanda.

Det gick lite sämre för den här våldtäktsmannen som inte lyckades få upp den. Rene Bonds karaktär fylls genast av medömkan och tröstar sin baneman.

Styvmodern vänder genast en hotfull situation till sin fördel. De är klipska de där MILF-arna!

Typiskt 70-talsperspektiv.

Se Marsha Jordans utmärkta gestaltning av en förfärat indignerad människa.

Gubbe med bar överkropp och bössa. Det osar sex.

Amanda har tagit av sig kläderna men har kompenserat det med att ta på sig sitt psycho-fejs.

Ungefär detta är det enda man kan visa om man vill snirkla sig undan YouTubes moralpolis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar