What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 16 maj 2011

SATANICO PANDEMONIUM (1975) Mexiko, 89 minuter. Regi: Gilberto Martínez Solares.Kristi brud blir full i fan.

En oförstörd syster i Guds tjänst.

Den fromma nunnan María (Cecilia Pezet) är ute i naturen och plockar blommor när plötsligt en farligt förförisk man dyker upp. Eftersom han inte bara är farligt förförisk utan även naken flyr den kyska nunnan skrämt. Tyvärr för María så blir hon inte av med denne mystiske herre utan han fortsätter dyka upp samtidigt som den arma nunnan börjar få skrämmande hallucinationer. Det dröjer inte länge förrän hon är helt under hans inflytande och börjar begå synder - synder som skulle få Jesus att gråta...

Men så dyker den här snubben upp: "Please allow me to introduce myself, I'm a man of wealth and taste..."

Det här är en ganska vacker film, rent bildmässigt, med klara färger i bästa europeiska stil och den har även den där sköna latineuropeiska atmosfären trots att den är gjord på andra sidan Atlanten. Tyvärr är den också väldigt långsam och eftersom den inte är ett dugg spännande eller läskig hinner ens tankar sväva iväg många gånger mellan de syndiga scenerna, för syndigt värre blir det. Har Satan satt klorna i en har man svårt att hålla sig från lesbianism, mord och pedofili. Hu vad läskigt, tänker ni (förmodligen inte, era pervon!) -SPOILER ALERT- Nu är det inte så farligt som det låter. Man får komma ihåg att dessa nunsploitation-filmer i sig var väldigt upprörande i katolska länder då tanken på att nunnor skulle ägna sig åt synd var otroligt smutsig. Det enda "farliga" med lesbianismen är väl att den inte är helt frivillig. Våldet är väl i och för sig rätt blodigt mellan ändå relativt tamt och pedofilin består i Marías försök att idka sex med en motvillig tonåring, något som förmodligen är mer vågat nu än vad det var då.

Förfärligt!

Filmen försöker göra ett seriöst intryck genom att den kryllar av övertydliga kristna symboler såsom: lamm, äpplen och ormar men detta faller förstås platt när synderna avlöser varandra i sann exploitation-anda. Det är just sådana här detaljer som lyfter filmen då falsk seriositet alltid manar till ett leende. Tyvärr är filmen för seg för att man ska kunna uppskatta den till fullo och det känns mer tillfredställande att kolla in när en ultrasexig Salma Hayek spelar en karaktär med samma namn som denna rulle, så den här filmen levde inte upp till förväntningarna.

BETYG: 3/7 Vacker med mysig atmosfär och behjärtansvärd exploitation men tyvärr alldeles för långsam och seg.

Nej du! Inget lamm i världen kan nu tvätta bort dina synder syrran!

Vad är han för ORM som erbjuder denna nyckeln till synd åt vår kyska syster?

För mycket smuts! Dags att späka sig själv.

Vilket fördärv! Ni som skulle spara er åt Gud.

Vad fan gör hon?

Jaha ja! Sexuella närmanden på tonåring. Vad var det för MILF-gräns på medeltiden egentligen?

Tjänar man Flugornas Herre kan man räkna med lite svavelstigmata.

Lite mer nun-on-nun-action.

En ilsken liten orm i kryptan. Påminner mig om när jag väckte en arg liten giftorm i Vietnam.

SE vad som händer om man syndar! Just det: "SE"... Ahh ha ha...förlåt...

Tvi tvi tvi!

Sisters know how to party!

Syster María smutsar med pojke. Eftersom det är otextat här får jag påpeka att María i scenen konstaterar pojken håller på att bli man...HU!


2 kommentarer:

  1. Hmm, här idkar man censur minsann! Jag lämnade en kommentar här igaur men den verkar du ha tagit bort. Usch och fy dig!

    SvaraRadera