What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 13 november 2012

DARK MISSION (1988) Frankrike/Spanien, 87 minuter. Regi: Jesús Franco.

 
 
Yawn mission...

Chris Mitchum är alltid glad att få jobb.
 
Christopher Mitchum spelar CIA-agenten Derek Carpenter som skickas till ett latinamerikanskt land för att leta upp den gamle revolutionären Luis Morel Stuart (Christopher Lee) som numera är involverad i tung drogtrafik. Under uppdraget påbörjar han även en romans med Morel Stuarts dotter Linda (Cristina Higueras) vilket komplicerar saker en smula.

En tjej som kollar på lättklädda män. Hon måste vara bög!
 
En totalt anti-sleazig actionthriller är inte direkt vad man förväntar sig när en film är signerad av Jesús Franco men det är faktiskt exakt vad vi får. Inte en tutte så långt ögat når, inga over-the-top-karaktärer och ingen gore. "Vad blir då kvar?" frågar ni ängsligt. Ja inte mycket. En pisstråkig och ganska usel B-thriller är vad som är kvar trots en all star-rollbesättning som: nämnda B-films-Mitchum, Christopher Lee, Richard Harrison och sexiga gamla porraktrisen Brigitte Lahaie. De flesta skådisarna går på halvfart och det kan man förstå med det manuset. Action-scenerna är riktigt usla och ljudmixen är så kass att tillsammans med alla dåliga accenter är det svårt att höra vad som sägs. I en soft middagsscen sätter t o m en hund igång och skäller i bakgrunden. Behöver vi nämna att denna anonyma vovve inte existerar i manus? Nej, det här är inget en Franco-entusiast vill ödsla tid på. Tur då för er att vi på Udda Film stoiskt offrar vår dyrbara tid för er så kulturen kan dokumenteras.

BETYG: 2/7 Enda anledningen till att vi inte ger denna rulle en etta är att vi nyligen sett mycket sämre film samt att vi har en liten våt fläck i gosstrosan för Franco.

I den här filmen är det inte Richard Harrison som pratar i en knasig telefon.

Tyvärr porrkonnässörer, detta är allt i avklädningsväg ni får se av fröken Lahaie.

Nåja, ni får ju se henne med en gigantiskt kulspruta och cameltoe.

Spirande bromance mellan Harrison och Mitchum?

Gamle Dracula och det sedvanliga blodet.
 
Sorry folks, inga videoklipp den här gången.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar