What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 29 november 2012

WARNING SIGN (1985) USA, 99 minuter. Regi: Hal Barwood.

 
 
28 years before...

Oops...
 
I ett, labb där man i hemlighet tar fram biologiska vapen, sker en olycka och ett virus sprider sig som gör folk till ursinniga galningar. Labbet spärras snabbt av från insidan av Joanie Morse (Kathleen Quinlan) som är säkerhetsansvarig men på utsidan väntar hennes orolige make sheriffen Cal Morse (Sam Waterston) som till varje pris vill rädda sin fru.

Lockdown!
 
Tänk er en tam TV-version av "28 Days Later" mixad med "Outbreak" och ni får "Warning Signs". Det är till en början en rätt hyfsad virusfilm för oss som gillar sådant men mot slutet blir det ganska tradigt och finalen känns ganska pajig. Ungefär som upplösningen på något gammalt "Hulk"-avsnitt på TV eller liknande. Säcken ska knytas ihop och de endimensionella karaktärerna ska dra sina slutrepliker, yada, yada... Yaphet Kotto måste vara riktigt stolt över sin slutscen... Om man dock inte förväntar sig mer än en liten virusmatiné är denna ändå rätt hyfsad.

BETYG: 3/7 Håll förväntningarna nere och slötitta på denna söndagsmatiné så duger den.

"Men för fan professorn, tycker du verkligen det är lämpligt att dra in mig i ditt majaväxthus. Jag är ju för fan sheriff!"

Lite tortyr.

Ingen virusfilm utan typer i plastoveraller.

Vi som jobbar med TV vill fanimej verkligen skärma av oss från pöbeln.

Jaha förstås...den där ursinniga redneck-mobben igen.
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar