What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 31 oktober 2014

HACK-O-LANTERN (1988) USA, 86 minuter. Regi: Jag Mundhra.Hår(-metal)resande

Lille Tommy skär sig när han ska karva pumpan han fått av morfar. Dåligt av mamma att torka blodet när lille Tommy tycker om smaken av blod.

Som de luder vi är på Udda Film hakar vi på Halloween-tåget och ger er denna ändamålsanpassade film där en familj ruvar på otäcka hemligheter. Äldste pojken har ett nära band till morfar (Hy Pyke) som råkar vara överstepräst i en djävulssekt. Familjens fader är inte förtjust i att morfar indoktrinerar sonen och beger sig till den gamles tillhåll där en djävulsceremoni råkar pågå. För detta får han plikta med sitt liv. 13 år senare har pojken Tommy (Gregory Scott Cummins) växt upp och är redo att initieras i djävulssekten.

Så gick det till när morfar var ung.

Oj! Det var länge sedan vi såg en så korkad film här på Udda Film. Den här rullen är riktigt pinsam i sin 80-talsdumhet. Självklart är skådespeleriet uselt men då förstås helt i paritet med manus och regi. Soundtracket ligger även det på samma nivå med antingen urvattnad hår-metal eller "läskig" orgelmusik som har alldeles för hög volym i förhållande till dialogen. Apropå hår-metal så får vi njuta av en drömsekvens som är en musikvideo med D.C. La Croix med även Tommy på gitarr (det är ju ändå hans dröm...) Har ni aldrig hört talas om bandet? Nej, det finns en anledning till det... Även i en scen där ett halloween-party pågår dyker ett hår-metal-band upp. Om möjligt ännu sämre med en sångare vars frisyr slår de flesta hårposörer på näsan. En ytterligare ökad dimension är att om man börjar räkna årtal inser man att filmen skulle utspela sig 1981. Hoppsan! Filmmakarna hade tydligen glömt hur mycket som hänt de senaste sju åren rent kulturellt. Se även upp för århundradets pinsammaste tidsutfyllnad i form av en funny guy som står och drar vitsar för en förtjust publik. Verkligen? Fylla ut med stand-up???

Tommy och morfar har ett speciellt band.

Allt detta plus en del nakenhet och uselt våld göt att det faktiskt blir en rätt underhållande filmafton så här på självaste Halloween.

BETYG: 4/7 Pinsamhetsministeriet lär skänka en utmärkelse till alla inblandade i denna kalkon.

Speciellt...

Gregory Scott Cummins skådespelar så varje hårstrå reser sig på kroppen.

Asch då! Man kanske skulle ha en reflektorskärm riktad på nyllena när morfar antastar sin dotter.

"Come give morfar a kiss."

Ett hilarious halloween-skämt.

Detta kära ungdomar är: En freestyle med ett kassettband i!

Stenhård musikvideodrömsekvens.

Varukorgen fylld med förnödenheter.

Ledig Paradise Hotel-klädsel på stan.

Tommy har ett riktigt ombonat pojkrum i mammas källare.

I en skrubb har det t o m ett eget satansaltare.

Flickan med den lediga klädseln väljer att ta på sig tunn blus när det vankas bad i den privata poolen.

Precis som alla tjejer i världen passar hon på att smeka sina ben efter att ha tagit av sig kläderna och ska hoppa in i duschen.

När en maskerad typ som inte säger ett ord klampar in MÅSTE det ju vara pojkvännen. Känns scenen igen?

Oändlig fasa!

Videovåld!

En get!!!

Inget skriker satanism som en en skogshuggarskjorta.

En sexig kattflicka dansar loss på halloween-festen. (Snygg fotobombing till vänster f ö)

Spelad av en Dr. Dalika Gokhley... Doktorerade hon i pinsamheter månne?

Apropå pinsam. Comic relief av en omotiverat instoppad ståuppkomiker som fyller några minuter med hårresande obekvämligheter. Här illustrerar han en kalkon och blir poetiskt nog ett mikrokosmos av hela filmen.

HÅR-metal med Ace of Base-min.

Strike a pose hår-metal-kille!

Mamsen pyntar med adekvat pumpa.

Den stenhårda drömsekvensen!

Och här har ni hela pekoralet - på franska...eftersom YouTube-polisen plockade bort originalversionen.

Glad Allhelgonahelg allihopa!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar