What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 31 december 2015

HANZO THE RAZOR: SWORD OF JUSTICE (1972) Japan, 90 minuter. Regi: Kenji Misumi.Lagens långa köttpåk

"Varför tittar DU på den här filmen?"

Hanzo (Shintarô Katsu) tar verkligen sitt jobb som snut på allvar. Ja till den grad att han utsätter sig själv för tortyr för att bäst kunna analysera hur denna ska tillämpas och dessutom vägrar han ta eden poliserna ska svära då han inte kan ställa sig bakom den korruption som genomsyrar kåren. Hanzo råkar få veta att en ökänd mördare rymt från fängelset på en ö och i sin jakt på denne får han kämpa just mot nämnda korruption, men Hanzo har ett hemligt vapen med vars hjälp han kan framtvinga den mest svåråtkomliga information.

Självspäkande är alltid lärorikt.

Gott nytt år önskar vi med av alla filmer en japansk sådan då Udda Films hatförhållande till asiatisk film fortsätter och kalla oss antingen storsinta eller helt dumma i huvudet som då fortsätter att öppna våra sinnen för denna världsdels märkliga filmer.* Den här våfflan har legat många år på våra dammiga hyllor och den kändes som en möjlig olivkvist till våra svårflörtade antiasiatiska fördomar. Förutsättningarna kändes goda med svingande samurajsvärd och dito "snablar" producerat i ett färgglatt japanskt 70-tal.

Och framför allt skönt!

Tråkigt då när den gamla vanliga besvikelsen infinner sig och vi ganska snabbt känner oss förvirrade och uttråkade av de gormande japanerna i bild. Vi kan inte relatera till det som sker och är osäkra på om man i vissa situationer försöker vara roliga eller om det bara ska vara så. Som vanligt är den porriga Micalizzi-liknande musiken ganska malplacé och det mesta är bara märkligt, fast på ett trist sätt.

Så går det för buset.

Inte ens filmens huvud-hook är speciellt rolig. Vissa på Udda Films-redaktionen har blivit våldtagna av rättvisan men inte så bokstavligt som några brudar i filmen som får smaka på Hanzos oemotSTÅNDliga köttbatong. Det är lustigt hur lite nakenhet det är i filmen när den stora grejen är att Hanzo pressar fram information med hjälp av sin sköna våldtäktsteknik. Visst låter det ändå smaklöst trashigt och kul? Tyvärr är det inte det.

BETYG: 2/7 Japanerna serverar ytterligare en besvikelse. Rena rama filmsushin.

En brysk form av självmassage.

En förhistorisk knullmaskin.

Så nyttjas den.

Förhöret inleds.

Dags att ta i med hård-handskarna... *host host*

Onödigt mord.

Nä, det är inte ninjor.

Avancerad väg till extas.

Yep, det är t o m barnfylleri i filmen.

Stajligt värre.

Endast lite funkig musik från filmen.

*Vi vill här påminna om att vi inte hatar ALL asiatisk film då vi ömmar för godzillafilmerna, vissa Woo-rullar och en del andra undantag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar