What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 5 december 2015

REVIVAL OF EVIL (1982) USA, 49 minuter. Regi: Brian Barkley.Gör bot motherfuckers!

Vad vore en satanic panic-film utan den här mannen?

Genom vittnesmål och presentation av fakta får vi lära oss hur skadligt det är att ge sig i kast med: Hårdrock, ockultism och yoga!

Mike Putini: Förmedlare av sanningar från den mörka rockvärlden.

Vi kan inte riktigt få nog av dessa religiösa satanic panic-filmer här på Udda Film och den här är en fin representant för genren. Det den saknar i snaskiga detaljbeskrivningar av vad offer för Satan tar sig till kompenserar den med ett ultraskenheligt redovisande av förvirrade fakta.

I Satans tjänst, som ni alla vet.

Vårt absoluta favoritvittne är Mike Putini som har hårresande berättelser att förtälja från rock'n'roll-världen. Hans trovärdighet når skyhöga höjder när han uttalar sig om satanistiska budskap på beatlesplattan "Revolution Number 9" eller när han pratar om Deep Purples sångare Ritchie Blackmoore och hans diaboliska astralresande...* Han berättar även hur Kings In Satan's Service, som vi andra känner som Kiss, fick publiken vid en konsert att under tio minuter skandera "Belzebub!" Man blir verkligen nyfiken på var man hittat denna pajas som bara sitter och hittar på en massa roliga saker framför kameran.

Hin Hålemannen?

Andra typer vittnar om hur illa det gått när de lekt med spirituella krafter som i slutändan alltid visat sig vara sataniska. Ja, t o m yoga är en inkörsport till demonernas svaveldoftande värld!

BETYG: 4/7 Det är alltid kul med religiösa muppar som förmedlar sin sanning men inte mycket nytt under solen i denna rulle. Det blir ändå en stark fyra

Så här tokigt kan det gå om man ger sig i kast med andar (som då inte är något annat än Fan själv förstås).

Den här killen gråter när du lyssnar på Black Oak Arkansas eller Jethro Tull.

Som att ha direktnummer till Satan i mobilen.

Demoner och trolldomar normaliseras.

Trygg snubbe med diskret vänsterpung som guidar oss genom den demoniska djungeln.

Det är din monitor som är uppochner.

Punk förvandlar massan till viljelösa självstympare.

Alltid ska det vara någon jävla satanisk skylt på Sunset Boulevard.

Pakt med Satan? Check!

Lidelsefullt berättar hon hur Jesus räddade henne ur new age-träsket.

Herren har skapat harmoni för den forne satansdyrkaren med lycklig familj och en äcklig liten accessoarhund.

Hela filmen.

*För oinvigda kan vi berätta att "Revolution 9" är en låt på albumet "The Beatles" som är mer känt som "The White Album" och Ritchie Blackmoore spelade gitarr i Deep Purple.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar