What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 18 december 2015

WATERBORNE (2014) Australien/Storbritannien, 10 minuter. Regi: Ryan Coonan.Skyltar finns av en anledning

Myndigheternas skyltbrigad dyker upp.

En parkvakt (Martin Blum) får larm om eventuellt förorenat vatten och åker ut till det aktuella vattendraget för att ta prover och sätta upp en varningsskylt. Han möter där en sur lokalbo (Don Bridges) som inte är överförtjust i myndigheternas överbeskyddande. Det är dock värre än någon av dem kan tro.

Skeptisk.

Då ger vi oss på ytterligare en zombiekortfilm då och denna med en klart australisk prägel. Vi menar då inte bara karaktärer som säger "G'day mate" och zombifierade kängurur (!) utan även den australiska förkärleken för varningsskyltar. Vissa redaktionsmedlemmar på Udda Film kan avge personliga vittnesmål om hur överbeskyddande den australiska staten är och hur detta gestaltar sig i en flora av varningsskyltar. Så passande då att sätta denna prägel på en kortfilm i en annars så uttjatad genre.

Yep, de är precis överallt i Australien, dessa skyltar.

Tekniskt är filmen mycket välgjord och proffsig. Även manuset är ett skolexempel på hur man bygger upp en historia för att avsluta med en twist. Man har verkligen disponerat den korta tiden väl. Självklart är det rätt pajigt med zombiekängurur men samtidigt ganska gulligt och då inte på något äckligt skoja-till-det-vis. Ryan Coonan har fått till det och verkar vara på väg att få finansiering till en långfilm. Good on ya mate!

BETYG: 5/7 Vi tänkte stark fyra först men vad fan, vi känner oss generösa idag. Förmodligen spelar ett visst jäv in med tanke på redaktionens australienerfarenheter.

Vad är det för något sött mitt på vägen?

Gulligt värre.

Gulligt...

Trailer


Tiggarvideo


Hela våfflan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar