What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 12 december 2015

IL COMMISSARIO VERRAZZANO (1978) Italien, 91 minuter. Regi: Franco Prosperi."They killed my cat!"

Någon måste ju dö.

Kommissarie Verrazzano (Luc Merenda) får en dag besök av den vackra Giulia Medici (Janet Ågren) som vill att han tar en extra titt på ett avslutat fall gällande hennes bror som skulle ha tagit livet av sig. Giulia menar att så inte är fallet och presenterar ett anonymt brev som stöd för sitt påstående. Verrazzano, som är en riktig kvinnokarl, kan naturligtvis inte neka den sköna Giulia och snart finner han sig inblandad i en riktig härva.

Något måste ju skrotas.

Italienska kriminalare från 70-talet brukar ju aldrig vara fel så vi bänkade oss förväntansfulla framför denna gamla våffla. Tyvärr måste vi säga att den här filmen inte levde upp till våra förväntningar då den mest kändes tam och rörig. Vi gillar ändå mysstämningen och den charmige Merenda men den engelska dubbningen var ingen höjdare. Röstskådisen som skulle gestalta Merenda levde inte riktigt upp till dennes trosfuktarstatus och den fåniga rösten var en smula distraherande. Även andra flyktiga karaktärer hade riktigt fåniga röster vars like man mest brukar höra i billigare produktioner. Dessa gjorde oss dock inget utan de adderade bara lite skön oavsiktlig humor.

Luciana Paluzzi möter upp i ledig klädsel.

Även om vi får se några gulliga små italienska bilar kvaddade så är det inte mycket till action i den här rullen och nakenheten är väl inte direkt överdriven heller. Nix, Janet lättar inte på paltorna däremot säger av någon anledning den fåniga röstskådisen "Skål" på svenska till Janets karaktär när de äter middag. Var de uttråkade under röstinspelningen och ville lattja till det lite? Hennes karaktär heter ju Medici (Florensskojerier där!) så där finns ingen svensk koppling, så passningen går då utanför diegesen - direkt till Janet som är svenska.

BETYG: 3/7 Svag trea dessutom. Segt och rörigt och inte ett dugg hårdkokt. Plus för mysig italiensk 70-talsstämning.

Hellooo doggie!

Något för herrarna (och även damerna).

Något för zoofilisterna.

Kommissarien skjuter en gangsterzombie.

Lite kameraporr.

Sorry folks, inget videoklipp denna gång.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar