What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 26 december 2009

THE ACID EATERS (1968) USA, 62 minuter. Regi: Byron Mabe.

LSD är gott!


"Vi är vilda och unga. Ut på landet och knarka. Tjohooo!"

Vilket crap! Denna film utger sig för att vara en slags hallucinogen drog-biker-roadmovie men är bara en billig sexploitation-historia.


"Humoristiskt" när flicka dör i kvicksanden...

Vi kastas in i "handlingen" med ett billigt Eistenstein-wannabee-montage där man illustrerar hur trist det är med 9-till-5-jobb. Roligast är väl klippen mellan intagandet av skräpmat och en spolande toalett. Frågan är om man verkligen ville peka på att skräpmat är skit eller om man bara refererade till mekaniskt äta-skita-äta-skita. Med tanke på hur korkad filmen är för övrigt, så förmodligen det senare.


"AJ! Varför slog du mig???"

Hur bryter man då denna square-tristess? Jo, man hoppar på bågen och ger sig ut på landet för att bada, kroppsmåla och framför allt - knarka! Så vi får se ett glatt gäng göra just detta. Naturligtvis är brudarna topless nästan hela tiden, vilket alltid är trevligt. Dessa glada människor beter sig dock väldigt märkligt och skrattar exermpelvis gott åt när en av kompisarna går ner sig i kvicksand. Allt är så "surrealistiskt" galet som t ex ett jovialiskt rån och duschar som dyker upp mitt i naturen. Tyvärr blir det mer buskis än surrealistiskt med fånerierna. Man slänger även in en dansande stereotypindian i handlingen som trollar fram en ny festdeltagare.


En adekvat reaktion när en man misshandlar sin flickvän...

Det stora målet för våra "vänner" är den fantastiska LSD-pyramiden mitt ute i ingenstans. Där börjar partajet på allvar med grovhångel och LSD-ätning. Man träffar på Fan själv där och han eldar på trippen med sköna sex-hallucinationer och en gräsrökarklass. En snygg detalj är att LSD:n de inmundigar ser ut som stora frigolitbitar. Tydligt och pedagogiskt!

Det här, mina vänner, är riktig dynga som jag inte skulle rekommendera till någon men av någon anledning kan jag ändå stundtals le åt skräpet så därför får filmfan:

BETYG: 2/7


Skylt på platsen där flicka gick ner sig i kvicksand. Skojigt???


Mer humor efter ett rån gänget genomför...


Ja tant, filmen ÄR faktiskt så chockerande dålig.


Oj oj, här är det tokerier på gång.


En fräsch man som tar en dusch mitt i skogen. Ja, nåt måste ju de kvinnliga (både män och kvinnor...) tittarna bjudas på.


Här skojar vi till det med de etniska minoriteterna!


Addera tangaprydd tokstolle så blir det humor i kvadrat!


Där har vi den: drogtripparnas Mecka - LSD-pyramiden.


"Whooaaa, duuuude...."


Hämningarna släpper på pyramiden.


LSD-mys, OLW-style...


Hell ain't a bad place to be. Eller är det kanske Paradise Hotel? Eller både och!?!?!


Å där har vi Fan själv!


Helvetet: ett dåligt ställe? Kristen propaganda.


Se så söt Lucifer är när han hälsar välkommen.


Här lär Satan kidsen att röka gräs ordentligt. Huga...


"Ät knarket lilla vän." Sådär ungdomar, nu vet ni hur LSD ser ut. Just say no!


Partajet i fullt sving. Notera de sköna väggdekorationerna. Och nej, "STP" har varken med bilar eller Stone Temple Pilots att göra...


Tillbaka i vardagen, men vi har våra sköna knarkarminnen med oss i alla fall. Wink wink, nudge nudge...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar