What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 20 december 2009

HUNTER'S BLOOD (1986) USA, 97 minuter. Regi: Robert C. Hughes.

En "Sista Färden" light med ett gäng bekanta B-skådisar. Ingen banjomusik dock...


Isch! En sensuell duschscen med en man. Mera sånt...

Ett gäng män åker ut i vildmarken för att jaga och koppla av (läs: supa och ta en liten röka). Som alla vet är den amerikanska vildmarken full av inavlade rednecks som älskar att ställa till trubbel. Så dumt då att provocera några stycken det första man gör då man träffar på dem. Grabbarna stannar nämligen till vid ett ölhak på vägen där ett gäng hillbillies håller till. Det tas bilder på bonnläparna och man driver med den lokala baristan. Givetvis fattar hicksen humör och muckar gräl. Grabbarna lyckas klara sig ur knipan, mycket tack vare den tuffe gubben Mason, spelad av Clu Gulager som varit med länge och senast sågs i "Feast"-filmerna. Hals över huvud, med rednecksen efter sig, drar man ut i skogen och lyckas bli av med förföljarna. Nu kan man koppla av och göra det man kom för...eller?


"Hö hö, kolla vilka fula jävla bonnläppar."

Not so fast! Nya inavlon dyker upp, ännu mer mongoloida än de förra. En av dem är så putslustig att han väljer att urinera på en av grabbarna som ligger och fyllesover. Just denne bonnläpp spelas av den malplacerade Billy Drago som är ett välbekant skurkfejs i C-filmsträsket. Han övertygar som sagt inte helt i rollen som inavlad sydstatare, men han är åtminstone en bad guy. Det är ett minst sagt spänt läge när mongona muckar gräl men återigen fixar Mason skivan och jagar bort dem. Naturligtvis är det inte sista gången de möts och läget försämras avsevärt efterhand.


"1+1=3..."

Filmen är inte speciellt upphetsande och känns som den B-film den är. Jag blev dock lite förvånad över hur blodiga vissa scener var med tanke på att man sett en del sådana här filmer där man förvisso avlivat en del folk men inte på så grovt sett. Jag förväntade mig väl helt enkelt inte det i en film med Joey Travolta och Ken Swofford... Men det är ju bara positivt! Det är inte för inte man snackar om underhållningsvåld. Naturligtvis känner man inte ett skit för huvudpersonerna, då det är långt från samma kvalite som tidigare nämnda "Sista Färden" eller även "Southern Comfort". Den funkar dock som tidsfördriv. Jag tyckte det var lite skojigt att det drogs på västkustrock med värsta David Sanborn-saxofonen när stämningen skulle höjas som t ex när en stereobandare slits fram vid lägerelden i skogen. Ha ha, vilka partygossar! Säger väl en del om tidseran...

BETYG: 3/7


KKK all the way. YEEEEEEHAW!


Vårt järngäng (minus en person).


Japp, ni ser ju på truckerkepsarna att detta är rednecks på jakt efter ett skönt slagsmål.


Stenhård biljakt i bushen!


Partytajm! "Var la jag nu mina Al Jarreau-kassetter?"


Reefer madness!


Plötsligt dyker ett utvecklo upp. Eller är det bara en dålig hallis?


"Ni beställde en väckning min herre?"


---


Don't fuck with the bonnjävlarna!


Billy Drago försöker väcka intresse för den överdimensionerade bowie-kniven.


En snubbe på väg att ramla ner i floden...


...eller är det verkligen en flod han ramlar ner i? Vad är det där uppblåsta i nedre bildkant för nåt..?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar