What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 25 december 2009

LUST FOR FREEDOM (1987) USA, 89 minuter. Regi: Eric Louzil.
Tillbaka i WIP-filmernas förtollade värld!


Skulle ni köpa en skiva med detta omslag? Detta är inte soundtracket, däremot Grim Reapers "coolaste" omslag.

Till min fasa såg jag den välbekanta Troma-vinjetten rulla igång när jag startade filmen. Nej! Inte en sådan där "putslustig" troma-dyngrulle, tänkte jag. Lyckligtvis görs det en och annan ickehumoristisk film på det bolaget också och det är då det har en chans att bli roligt. Och roligt var det redan när ledmotivet rullade ut ur högtalarna. Det råkar nämligen vara Grim Reaper som gjort filmmusiken! Ni som inte är bekanta med den orkestern kan ju ta en titt på omslaget ovan. Ni hajar nivån? Just det! "Härlig" 80-tals-metal med total avsaknad av distans. Så dels fick man titelsången "Lust for Freedom" och mestadels "Rock you to Hell" med fantastiska fotbollskörer att njuta av titt som tätt.


Gillian är förtvivlad över pojkvännens frånfälle. Att de är på undercover-uppdrag kan man se på den snygga peruken Gillian har på sig.

Storyn då? Snutbruden Gillian (Melanie Coll) blir lamslagen då hennes snutpojkvän stryker med under ett undercover-jobb de båda är inblandade i. Desillusionerad drar hon ut i ingenstans och bara kör omkring planlöst. Tyvärr stöter hon på tvivelaktiga figurer däribland en mysko trafikpolis som ber henne följa med för att delge information om en hysterisk brud hon plockade upp. I sitt lamslagna tillstånd inser hon inte att hon klampar rakt i en fälla, nämligen ett kvinnofängelse som förser dåliga människor med brudar att göra vad de vill med. Aj aj aj då...


Bara en snut som gör sitt jobb, eller..?

Förvånansvärt okej för att vara amerikansk lågbudget-WIP. Vi serveras de vanliga ingredienserna med sadistisk vaktkärring, pervodoktor, lesbianism och våld. Allt detta till Grim Reapers sköna toner. Även scream queenen Michelle Bauer dyker upp i en "meningsfull" scen bara för att ta av sig paltorna och ge sig hän lite öm tjejkärlek. Lite osexig tjejbrottning bjuds det också på med Dee "Queen Kong" Booher som ena kombatanten.

BETYG: 3/7 Klart godkänd smörja att slöglo på en söndagseftermiddag.


Det visar sig att denne trafikpolis är en hejare på att blanda drinkar. "Lite läsk....å så lite skönt pulver..."


En elak indian. Men varför så belåten? Det säger jag inte, men en ledtråd är att MÄN ÄR SVIN!


Vaktchefen. Verkar hon snäll?


Vi bjuds på högklassig karate.


Dags för den obligatoriska bestraffningen...


Something for the ladies: En man i sina bästa år låter piskan vina.


Aj aj aj...


"Hö hö hö...Moooaaahh ha ha haaaa!" MÄN ÄR SVIN! Nä vänta nu... Det är ju ingen man bakom det där jokersmajlet...


Michelle Bauer får hjälp med avklädningen.


HA! Som sagt: MÄN ÄR SVIN! Pervodoktor myser med ung tjejfånge.


Queen Kong bjuder på underhållning i fängelset.


Inte bara nakna kvinnobröst, även lite sköna manboobs!


Blast'em honey!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar