What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 23 december 2009

JAILHOUSE WARDRESS (1979) Frankrike, 82 minuter. Regi: Alain Deruelle (Jesús Franco).
Men...den här har man ju sett, typ...


In med den här scenen och vips har vi en nazisploitation-film!

Inte så jävla konstigt kanske då det i grund och botten är Jesús Francos "Barbed Wire Dolls" med adderade scener. "Regissören" Deruelle har ju jobbat med Franco även vid andra tillfällen som t ex med "Cannibal Terror". Fast frågan är väl kanske om de överhuvud taget har jobbat ihop. Denna exploitation-bransch är ju en smula udda och man försöker hela tiden casha in på snabbaste och enklaste sätt. Hur slutresultaten sen blir är skit samma. Man kan alltså hyra in en extraregissör bara för att piffa upp projektet lite. Givetvis helt utan att ta någon som helst hänsyn till kontinuitet. Så Franco och Deruelle kanske aldrig har mötts? Jag har ingen aning.


"Ha ha hi hi ho ho!" Så kul man kan ha i ett kvinnofängelse.

Anywhoooo... Förutom Francos story om ett gäng mer eller mindre nakna brudar i ett sydamerikanskt fängelse har man slängt in nåt tramsigt sidospår om att guvernören är en gammal SS-officer och några judiska agenter ska försöka ta livet av honom. Man ser några klipp med judarna som smyger i buskarna utanför fängelset under typ hela filmen och det är allt. En fullkomligt poänglös addition som givetvis bara syftar till att rida på nazisploitation-vågen och därmed kunna paketera om produkten med lite coola hakkors och så. Omklippningen av filmen rör till en redan förvirrad "handling", men nu kommer poängen: Det är skit samma! Syftet med dessa filmer är ju givetvis bara att visa upp ett gäng skekande brudar.


Ja, faktum är att det är så roligt att man nästan skiter på sig!

M a o är det helt meningslöst att kolla på den här filmen om man redan sett "Barbed Wire Dolls" eller har möjlighet att se den istället.

BETYG: 2/7 Ja, några plus i alla fall för en skön dos sleaze och framför allt för att jag fick se den fantastiska drömsekvensen igen där en naken Lina Romay "jagas" av äckelgubben Franco i fejkad slow-motion!!! Jag måste nästan addera ytterligare ett snäpp på betygsskalan...nej, jag skiter nog i det...


Vad händer här?


Ojdå, djurisk bestigning...


...och en supernöjd fluktare i Roger Dartons gestalt.


Här har vi den!


Den fantastiska drömsekvensen i fejkad slowmotion.


Franco är ett geni!


Monica Swinn påminner om en av mina kamrater när han supit i tre dagar i sträck.


Yep, Darton i fluktartagen igen. Nu ännu mer nöjd.


Pervodoktorn, spelad av den snygge Paul Muller, bestiger den stackars Lina Romay. Paul lär inte frysa under kalla vinternätter...


Judeagenter smyger i buskarna.


Eric Falk, som barbröstad plit, dyker upp i slutet för att jaga sköna Martine Stedil. I "Barbed Wire Dolls" kan man se varför Falk är med (och även mer av hans trimmade bringa. Mmmm...)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar