What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 12 december 2009

CANNIBAL GIRL (19??) Västtyskland, 3 minuter & OGAR DER HÄSSLICHE (1981) Västtyskland, 4 minuter. Båda regisserade av Jörg Buttgereit.

Här har vi ett par kortfilmer från Buttgereits tidiga år där man riktigt kan se leklusten och experimentglädjen.


"Uäääh! Vem fes?"

"Cannibal girl" är ett udda litet epos där en kåt punkare, som gärna kryddar sexlivet med gasmask, vill våldföra sig på en brud med sin lilla korvpenis. Att bruden inte gillar läget yttrar sig på både ena och andra viset och det slutar illa för den brunstige punkrockaren...

Givetvis total amatörfilm men ändå rätt skoj.

BETYG: 3/7


Ogar tittar ut ur sin håla.

"Ogar der Hässliche" är en liten saga om den vresige eremiten Ogar som inte riktigt kan föra sig när han kommer till "storstan" och karaktären spelad av Buttgereit själv håller på att råka riktigt illa ut. Lyckligtvis frälser en kyssande man Ogar från vreden!

En mycket söt liten amatörfilm där Ogar nästan påminner lite om Max Schrecks Nosferatu. Tyvärr hängde jag inte helt med med min gamla bortglömda skoltyska men log ändå åt filmens gullighet.

BETYG: 3/7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar