What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 20 december 2009

TERMINATOR SALVATION (2009) USA, 115 minuter. Regi: McG.Dags att kolla in den emotsedda uppföljaren till T2, ja vem fan bryr sig om T3?


Chricka är tuff soldat.

Den som väntar på något gott, o s v, eller..? I detta fall väntade man tydligen för länge för speciellt gott var det inte. Värsta tråkiga dussinfilmen serveras man. Total avsaknad av karaktär som helhet och fullkomligt ointressanta karaktärer. Nya terminator-maskiner, men än sen då? Då var för fan terminator-bruttan i T3 mer intressant som nyhet i robotvärlden. Hon var definitvt snyggare än de nya "coola" muräna-terminatorarna och deras plåtniklasvänner i alla fall.


"Shrooooms! Cool dude..."

I den här filmen befinner vi oss i den framtida värld vi tidigare bara hört talas om. Maskinerna regerar och deras utopi är en värld med svampmoln, ruiner samt döda och förslavade människor. De människor som finns kvar är inte helt förtjusta i denna världsbild och har därför organiserat sig i en motståndsrörelse. Denna leds av General Ashdown (Michael Ironside) som givetvis har rollen son jobbige och oresonable överordnade som den riktige hjälten John Connor (Christian Bale) får kivas med.


Marcus blickar ut över Tinseltown. Så såg det fanimej inte ut när jag var där 1992.

Nåväl, filmen börjar i nutid (eller ja, 2003 är det väl) med att en dödsdömd fånge vid namn Marcus Wright (Sam Worthington) övertalas av Cyberdynes Dr. Kogan (Helena Bonham Carter) att skänka sin kropp till forskning. Fast forward till 2018 och en het batalj mellan terminators och motståndsrörelsen under en attack på en Skynet-bas, ledd av John Connor. John och hans följeslagare finner tillfångatagna människor och förberedelser av en helt ny terminator-modell. Endast John överlever bataljen och beger sig tillbaka till sin bas med den nya infon. Dock kravlar sig även en annan typ fram ur ruinerna - Marcus. Han vet inte riktigt vad som pågår men lyckas hooka upp med motståndsfolk att slå följe med. En av dem visar sig vara ingen mindre än Kyle Reese (Anton Yelchin), som på det mindfuckade sättet är John Connors far trots att han knappt är könsmogen. Kyle blir dock tillfångatagen av en stygg maskin och skickas till ett fångläger som råkar vara en bas motståndsrörelsen skitgärna vill spränga i luften. Inte bra att Kyle kolar då hela jävla historien kan skrivas om...


Vad är det för jävla Grön Lund-attraktion som har fått liv här då?

Nä fy fan vad jobbigt det blev att redogöra för handlingen, så vi stoppar där och konstaterar att Chricka Bale, som jag hyser stor respekt för som skådespelare, får se till att välja en riktigt cool och utmanade roll inom snar framtid innan han glider in i en bekväm och pisstråkig stagnation. Han är trots allt roligast som sinnessjuk (kolla in: "American Psycho", "Harsh Times" och "The Machinist"). Det här jävla PG13-träsket är inget för honom. Med facit i handen, hur fan kunde man hoppas på en film med den åldersgränsen? Nu ska det väl sägas att det här inte är någon Transformers-dynga utan ett hyfsat okej tidsfördriv, men Terminator-franchiset kommer ju med stora förväntningar så det är ju synd att man måste sitta och skrika "I'm looooking foar Seeeääraaah Caaaaonnoaaahh!" för att höja stämningen. En liten rolig överraskning dyker dock upp i filmen...

BETYG: 3/7 Seg men stundtals underhållande action.


Eddie har tagit ledigt från sitt Iron Maiden-gig och extraknäcker i Terminator Salvation.


'Splotions!!!


Stark filmtrend 2009: Brudar som Big Brother. Här i Helena Bonham Carters tappning.


John Connor och Kyle Reese i ett soft ögonblick. Men vad är det för filur i bakgrunden som vill vara med?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar