What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 21 december 2009

STREET SOLDIERS (1991) USA, 98 minuter. Regi: Lee Harry.Dorkfest extravaganza!


Alla stygga gäng måste ha en medlem som skrattar/fnittrar galet hela tiden. Blondie på bilden tar på sig den rollen.

Var ska man börja? Jesus i en gödselstack, vilken dynga! Till att börja med har vi ett gäng som kallar sig "Tigers". De är en samling töntiga och välfriserade unga män som springer omkring i orangea high school-jackor. Dessa är filmens good guys. Deras antagonister är ett "stenhårt" gäng busar som kallar sig JP's. JP står för "Jätte Pinsamma", åtminstone kan man lätt få det för sig. Dessa "hårdingar" ger sig givetvis på våra hjältar och en extra störig typ knivhugger en av Tigers-stjärtgossarna. Ack och ve! Kort därefter kommer JP:s ledare Priest (Jeff Rector) ut ur finkan med en ny kompis, den stumme asiaten Tok (!), i släptåg. Tok spelas av Jang Lee Hwang och denne får en leksakskobra som spottar gift i present när han kommer ut. Denna viftar han med så ofta tillfälle ges. Coolt eller..?


Rätt så coolt klubbmärke ändå... och snyggt... och...*host host*

Hjälten i denna soppa är snyggt nog en fjant vid namn Troy (David Homb) som bara är kompis till Tigers. Trots detta får han en ledande roll. Han passar även på att gänga sig med Priests ex vilket adderar bränsle till den lama elden. Mysgrabbarna har även hjälp av Master Han (Jun Chong) som först lär Troy och senare hela gänget karate. Givetvis eskalerar hela tiden bråket mellan gängen då JP's och främst Priest hittar på en massa otyg hela tiden. Detta resulterar i en massa slagsmål och värre saker därtill. Tack vare Master Han och Tok får vi även en massa snygg martial arts-action. Det är remarkabelt hur snabbt de lär sig den asiatiska "självförsvarskonsten". Men det blir väl så när man direkt får ge sig på att slå av plankor på mitten...


Priest är helt jävla skogstokig!!!

Vilken pinsam jävla film! Skådespeleriet är uselt och då är det främst Jeff Rector, eller "Rectum" kanske han borde heta, som spelar över så man häpnar. Han viskar och spärrar upp ögonen så man ska förstå att han är psykopat... Busarnas överspel kan likställas med det i en dålig humorsketch och ibland undrar man verkligen om de tar sitt skådespeleri på allvar. Manus skulle kunna vara skrivet av en 10-åring då det är bortom infantilt. Detta kryddas med det "bästa" tidseran har att bjuda i form av musik och estetik. Kan n i höra ljudet av kalkonfarmen? "Gobble gobble gobble..."

BETYG: 2/7 då man trots allt kunde smågarva här och där åt uselheten, men make no mistake, detta är bortom uselt!


Syns det att denna kille är en lismande sykofant?


Tok bekantar sig med sin nya plastkobra. Han kanske är fan av metalbandet King Kobra?


Se en sån total Ullared-glädje som endast kan uppnås i en lågprisbutik!


Oj oj oj! Wimp-fajt på G!


Kolla in det här coola greppet: kameran är Master Han!


Det blir ännu effektivare när fjollpojken sparkar mot oss. Wow!


"Kära tittare, tillåt mig presentera tidernas lamaste hjälte!"


Träning - ninja style!


Alla måste ha ögonbindel, även de som TITTAR på.


Det finns inga gränser för dessa grabbars tuffhet. PS. Kolla vad arg Priest är...


Någon i bakgrunden stjäl hela showen...


"Puss..." förlåt, "Tigers" visar sina fajtartalanger för Master Han.


En essentiell del av karateträning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar