What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 15 mars 2010

INSEL DER DÄMONEN (1998) Tyskland/Italien, 70 minuter. Regi: Andreas Bethmann.Amatörens stapplande steg in i en filmkarriär.

En docka får ögonen utpetade. Aj aj!

Här har vi ett av Bethmanns tidigaste alster och det syns då han inte tycks ha hört talas om uttrycket "Kill your darlings" då han klippte denna film. Darlings och darlings förresten... Han tycks inte ha velat klippa bort NÅGONTING då scenerna bara mal på i ett oändliga. 70 minuter kunde gott och väl ha stannat på en halvtimme - eller en kvart. Låt oss gå igenom den lilla handling som finns (återigen med reservation för mina tyskakunskaper. Det var dock inte mycket till snack i filmen så...

Att filma små motorbåtar verkade oerhört stimulerande för Bethmann. Tur att han började intressera sig för tjejer senare i karriären.

Ondskefulla krafter verkar på någon ö utanför Italien. Dessa är på något vis kopplade till en demondolk (en synth dränkte delvis den tyska berättarrösten vilket gjorde det omöjligt för mig att ens försöka förstå vad som sades). Klipp till nutid. Brud knallar (i en smärre evighet) genom pittoreska gator i någon italiensk by och stukar till slut foten. Upp dyker då snubbe, som ser ut som en italiensk porraktör från tidigt 90-tal, som "undersöker" och bestämmer dejt med henne. Han tar sedan världens längsta båttripp (Zzzzzz...) till den onda ön och där dyker bruden och hennes kompis upp strax efter. Snubben hoppar i plurret för att ta en titt på vad som finns under ytan. Detta pågår i några eoner men till slut hittar han en liten kista som han fiskar upp och öppnar på stranden. Gissa vad som finns i den. Du har givetvis rätt: demondolken! Stackars italienska porrskådis-lookaliken skär sig givetvis på denna och konstaterar i ett anfall av övertydlighet att: "Nu har jag skurit mig" medan blodet forsar från hans hand. Rackarns osis, eftersom han nu förvandlas till en demon. Sedan börjar det "roliga".

Tjejerna myser med eurodisco-fräschkillen.

Det här är verkligen en riktig dunderamatörfilm men om man bortser från de oändligt långa scenerna har den sin lilla kalkoncharm. Skådespeleriet är givetvis bedrövligt, make-upen tafflig och ja..ALLT är skitdåligt. Det blir dock ganska roligt när demonen är igång och busar till det. Bethmann tycks vara ett fan av både Lamberto Bavas "Demons" och D'Amatos "Anthropophagous the Beast" då influenserna från den förstnämnda är tydliga, särskilt när han lägger på heavy metal vid gore-scenerna, och själva demonen inte är helt olik besten i den sistnämnda men då givetvis på ett gulligt amatörvis. Bethmann gjorde lyckligtvis senare i karriären filmer av högre kvalitét, om än fortfarande lågbudget. Hans kännetecken skulle ju bli gore-iga filmer med pornografiska inslag. Kanske inte så innovativt men fortfarande inte helt kosher i filmvärlden (trots von Triers sköna bidrag till filmkonsten).

BETYG: 2/7 Riktigt kass amatörvideo som dock lockar till ett och annat skratt emellanåt. Om ni orkar ta er an denna film så snabbspola gärna genom de oändliga transportsträckorna. Ni missar inte ett skit!

The male on male gaze. Isch...mmmm...

Vänta nu, jag känner igen det där jätteavlånga huvudet... Fredrik Reinfeldt?

Mystisk skattkista hittas. Rackham den Rödes?

DÄMÅN-dolken!!!

Vår Siffredi-vän blir besatt av Karl Alfred och börjar spy spenat.

En skräckfilmsklassiker: buttericksfingrar som krälar fram bakom hörn.

Att bli strypt av en demon måste vara ruskigt. Den här bruden tycks dock vara road av överfallet.

Hmm...vad är det för svart band demonen har i nacken?

Ser dina inre DÄMÅNER ut så här?

"Vad i helvete!? Nää..."

Ett kors gör tydligen susen även mot sliskiga demoner.

Trots att demonen är döende upphör den ej att vara sexig.

Och trots att bruden fortsätter hålla korset riktat i huvudhöjd...

...när demonen ligger och krälar på marken, uppstår mystiska fenomen såsom att fyverkerier skjuter ut ur ögonen på stackaren.

"Cool" kille dyker upp i stort sett bara för att skuggboxas med kameran.

Ajdå, lingonveckan.

"Skuggboxas med det här, din jävla tönt!"

"Jag ska lära dig att mensa sönder badbyxorna!"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar