What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 24 mars 2010

TAKE AN EASY RIDE (1976) Storbritanninen, 39 minuter. Regi: Kenneth F. Rowles.Världens sleazigaste Anslagstavlan-film?

Aj aj tjejer, vet ni inte att det är som att byta ut tampongen mot en dynamitgubbe när man liftar?

Den här mysrullen börjar som en informationsfilm om riskerna med att lifta och vi ser diverse människor intervjuas om sina erfarenheter. Man hör dock snart på berättarrösten att vi har en skopa exploitationsleaze att vänta. Mycket riktigt! En brud "på stan" tillfrågas om sina erfarenheter och genom flashback får vi följa hennes öde då hon blir upplockad av ett till synes jättetrevligt par i en rolls royce. Den här bruden liftar nämligen inte med vilket pack som helst! Tyvärr "råkar" mannen som kör få lite för mycket innanför västen, på en krog de stannat till på, och "spontant" beslutar de sig för att stanna där över natten och festa till. Det hela slutar förstås med ett "sexövergrepp" där kvinnan ger sig på lifterskan medan mannen plåtar. Vår vännina verkar dock njuta lite för mycket av detta "övergrepp", men det är klart, hon är ju sååå berusad...

Återigen ett skönt 70-talsdisco.

Det finns även andra rovdjur ute på vägarna, allt från porrgalna våldtäktsmördare till påtända lifterskor som vill den barmhärtige bilisten illa. Man kan ana lite stänk av "Last House on the Left" här då naiva flickor görs till villebråd och eftersom ett par lifterskor är på väg till en musikfestival har man även slängt in lite arkivbilder på folk från Isle of Wight-festivalen. Asbra! Släng även in lite schyst musik och då särskilt på det härliga 70-talsdiscot där de blåser av T.Rex och "Get it on" och detta blir en riktigt skön liten rulle. Udda att den är så kort men Rowles hinner klämma in en hel del skön sleaze på dessa 39 minuter.

BETYG: 5/7 Skön supersleaze som på ett förträffligt sätt kryddas med autentiska intervjuer och arkivbilder.

Geek och Geekigare förklarar riskerna med att lifta, särskilt i den amerikanska södern där alla är mer eller mindre inavlade. Åtminstone är det vad de säger mellan raderna.

Det gäller att vänta på rätt lift så man slipper åka med socialister eller annat löst folk.

Grejen är bara att kapitalistiska rolls royce-ägare aldrig skulle plocka upp liftande parasiter om de inte hade något ont i sinnet, trots den här snubbens glada uppsyn.

Inte kan väl den här glada krösusbruden vilja något ont, eller?

Tjejer på väg till sån där hippiefestival ska snart plockas upp av...

...ruskig våldtäktsmördare som här sitter och värmer upp med lite porr.

Att bruden har fantomentrosor hetsar bara upp vår kepsbärande, porrälskande sexmördare ännu mer.

Är du bussig nog att plocka upp liftare utan att ha för avsikt att tafsa, våldta eller mörda, kan du ge dig fan på att du får betala dyrt för det.

Pågående övergrepp. Det värsta är nog inte att den sexiga flatans händer är överallt på offrets kropp utan snarare åsynen av de übersexiga tangakalsongerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar