What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 15 juni 2010

BAD GIRLS DORMITORY (1986) USA, 93 minuter. Regi: Tim Kincaid.Så här ska en sleaze-sten dras!

"Slyna! Hålla på och konspirera om oralt samlag. Tvi!"

Efter förra bottennappet på denna sajt är det skönt att bänka sig framför en "bra" dålig film. Den här filmen bjuder på dålig smak man kan garva och gotta sig åt. Som så många gånger förr levererar den underbart sunkiga WIP-genren ännu en gång.

Sa jag att filmen är från 80-talet?

Vi lotsas in på en anstalt för unga icke så gravt kriminellt belastade kvinnor genom att följa ett par unga tjejers öde när de råkar vara på fel plats vid fel tillfälle, som t ex Paige (Natalie O'Connell) som hamnar mitt i en razzia när hon motvilligt ställer upp i en porrplåtning. En polisman slänger den odödliga repliken: "You ever heard of conspiracy to commit oral copulation?" i hennes nylle när han arresterar henne. Ytterligare några halvt oskyldiga tjejer plockas upp i komprometerande situationer och dumpas på den experimentella anstalten där tjejer som inte begått tillräckligt grova brott för att hamna i fängelse men ändå för grova för att hamna på öppen anstalt dumpas. Tyvärr är den ene anstaltsanställde sliskigare och elakare än den andre. I en underbar scen ska just tre nyanlända tjejer intimvisiteras. De ombeds böja sig framåt. Samtidigt tittar sleaze-doktorn (Dan Barclay) och lebbsköterskan (Rebecca Rothbaum) menande på varandra, varpå den gode doktorn tar AV sig sin plasthandske. I den stilen fortsätter det, med massor av härliga WIP-klyschor. Efter ett tag framträder en ung kvinna med starkt rättspatos vid namn Lori (Carey Zuris). Ska hon bli den som sätter stopp för anstaltspersonalens övergrepp eller kommer miljön att korrumpera henne?

Super-sleazig anstaltsläkare? Check!

Vi bjuds i denna film som sagt på WIP-genrens vanliga klyschor men det är bara positivt. Det är som att återse en kär gammal vän. Trots att filmen är amerikansk har den en skön italiensk feeling över sig med tonvis av sleaziga övergrepp och ganska brutala uppgörelser. Den känns helt enkelt som en tidstypisk italiensk exploitation-film och nyckelordet här är "tidstypisk" då den har en drös av fantastiska 80-talsdetaljer. Inte minst musiken, som är full av elektroniska pukor och smakfulla orkestersmällar. Jag älskar det! Vi bjuds även på en del "coola" snubbar med pannband och nithandskar samt brudar med jättefrillor. Vad vore en exploitation-film från 80-talet utan tafatta kung fu-slagsmål? Givetvis finns även sådana representerade och här måste jag faktiskt klaga lite då vissa bara var sega att ta sig igenom, för hur kul är det när två icke ledande karaktärer drar ut på ett lamt slagsmål? Inte ens när en butch slåss mot en bitch blir det speciellt skoj - i längden vill säga. Särskilt inte när vi får en repris av denna tvekamp efter ett tag. Annars kan jag bara lovorda denna hjärndöda underhållning och rekommendera den varmt.


BETYG: 5/7 Hjärnlös amerikansk WIP-sleaze som skulle få den bäste eurotrash-producenten att bli grön av avund. Ack, 80-talet var inte så dumt ändå...

Utdragen scen i tjejernas duschrum? Check!

The male gaze? Check!

Matkrig? Che..nja inte riktigt då bara ett födoämne kastas.

Plit med porrmustasch? Check! Vänta nu, hör det verkligen till..?

Super-butch intern? Che-heck! (Här dessutom med white trashig Marilyn-flickvän)

Catfight? Att döma av denna interns milda uppspelthet - check!

Ja sedär! Här är dom igång, töserna.

Så här kan det se ut när din pappa även är din "daddy"...

Sleaze-läkaren är igång och utnyttjar sina löneförmåner igen.

En flicka som medicinerar mot grön starr eller nåt...

En kille som vill dig väl?

Ljuva 80-tal!!!

Butchig plit har koll på läget.

"Kom å plocka för helvete!"

Butch vs Bitch part 1. Notera att butch-pliten är väl bevandrad i de österländska kampsporterna.

Hoppsan! The female gaze. 1-1!

Lori får inget gehör hos den svinaktiga fängelsedirektören med den skojiga brytningen.

Hon var så fin att hon får en bild till. Keep on truckin'!

Mer grå starrmedicin eller?

Plit läser inspirerande litteratur.

Bitch likviderar kamrat medan kompis stirrar galet.

Pass på! Bitch vs Butch part 2. Notera harmonisk stridsställning.

Snygg Bruce Lee-wannabee liknar mer en av Michael Jacksons dansare från "Bad"-videon.

Ascool hemsnickrad sportattiralj, modell: Bronx.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar