What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 6 juni 2010

EAST END HUSTLE (1976) Kanada, 88 minuter. Regi: Frank Vitale.


Boooooring...


 
Rafflande action när Cindy rycker Marianne ur bovarnas grepp! Tror jag...

Ack så cool den här rullen verkade vara med en tagline som löd: "CINDY USED TO BE A HOOKER! Now she's carrying a gun and is going to do something about all the people who treated her like dirt!" Klassiskt rape/revenge-tema. Tyvärr är filmfan bara en enda lång gäspning.

Dan förespråkar en mer konventionell pimp-stil än den hans afroamerikanska kollegor anammar. Dessutom verkar han även vara tidigt ute med energisparande men tanke på den dunkla belysningen.

Genom Marianne (Anne-Marie Provencher), en ung utnyttjad tjej som ska introduceras i det riktiga prostitutionsträsket, möter vi den verkliga huvudpersonen Cindy (Andrée Pelletier) som brutit sig loss från den grymme hallicken Dan (Miguel Fernandes) och nu vill ge igen. Tyvärr tar sig hämnden riktigt lama uttryck då Cindy tillsammans med Marianne, som hon räddat ur Dans klor, först piskar ett par jeansklädda äckel i biljard och senare knivhotar några andra sleaze-snubbar och lämnar dem med byxorna nere. That'll teach those bastards! Samtidigt utsätter Dans hejdukar de prostituerade för brutal misshandel och våldtäkt allt för att kväsa Cindys lilla uppror. Situationen förvärras gradvis ända till det bittra antiklimaktiska slutet.

"Dra ner byxorna å skäms!" Ingen lär se dig ändå i detta mörker...

Något som snabbt fick mig att tappa intresset för denna film var det kassa ljudet och de ofta förekommande mörka scenerna. Jag blir bara irriterad när jag måste anstränga mig till det yttersta för att försöka höra vad skådespelarna säger och inte fan blir det bättre av att man inte ser skeendet i rutan ordentligt heller. Jag tror dock knappast att en "English for the hearing impaired"-text hade gjort filmupplevelsen jättemycket bättre men en viss mån av irritation hade eliminerats i alla fall. Alltså skulle bara en stor dos sleaze kunna rädda upp filmen. Tyvärr uteblev denna stora dos. Visst fanns det en del av den varan men långt ifrån tillräckligt för att lyfta detta sömnpiller. Den här crap-filmen kan man gott leva utan.

BETYG: 1/7 Tråkigare än tråkigast med mumlande skådisar i mörka miljöer. ZZZzzzzz....

En otroligt erotisk sexscen...tror jag. Det lät i alla fall som de hade det skönt.

Sex som maktmedel.

Oj vad snyggt att se ut som man får strålbehandling! Vem har tutat i brudar att det är snyggt med borttagna ögonbryn??? Snacka om kejsarens nya kläder!

En öm scen där en Allen Ginsberg*-kopia får en klapp på flinten.

Yes! Vad är det som tittar fram där uppe i högra hörnet? En ledtråd: Man tar upp ljud med den.

*Amerikansk beatnik-poet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar