What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 26 juni 2010

SEXUAL FREEDOM IN DENMARK (1970) USA, 75 minuter. Regi: John Lamb."Vi aer roede..!"

 
Nakna och glada i Danmark.

Denna film börjar på ett skönt sätt beskriva hur dessa tokiga skandinaver slänger alla paltor så fort sommarvärmen tillåter det. Mytbilden om den totalt frigjorda skandinaven cementeras rejält och tydligen springer alla omkring nakna och har sex hela tiden. Vartefter framträder en något nyktrare bild om än fortfarande ganska överdriven och en Hatte Furuhagen*-lookalike springer omkring och intervjuar folk om danskens sexualitet. Nu räcker ju tydligen inte våra södra bröder och systrars sexvanor till att fylla ut en hel mondofilm så man slänger in lite allmän erotisk historik med indiska skulpturer och kamasutra m m. I mitten av filmen förvandlas det vi tittar på till en sexualupplysningsfilm och allt från konception till samlagsställningar behandlas.

"Ti-hi-hi, jag är med i en film om sex å sånt."

Första halvan av filmen känns rätt mysig och exploativ och den är förvånansvärt explicit för att vara en amerikansk produktion med icke-censurerade omslag på porrtidningar o dyl. Denna halva har den där sköna mondo-feelingen. Andra halvan blir snabbt långtråkig när en myndig röst guidar oss igenom en mängd olika samlagsställningar och vi upplyses om preventinmedel. Det känns som om man är tillbaka i skolbänken igen, även om vi aldrig fick se lämpliga samlagsställningar demonstreras på film... Vi får också bevittna ett par exempel på födslar och det känns ju inte så kul att titta på, särskilt inte när exempel två är en sätesbjudning och det arma barnet traumatiseras för livet inför våra ögon då han dras ut med en jättetång runt huvudet och dessutom med navelsträngen runt halsen. Fy fan...

En fullkomligt normal syn i sommarskandinavien.

Hela filmen är som ett lobbyverktyg för fri pornografi, sexualitet och abort. Man kan förstå detta när den har producenter från ett så moraliskt efterblivet land som USA där självklarheter ibland måste hamras in. Men naturligtvis ville man, med den här filmen, casha in på regnrockspubliken och det var väl förmodligen i sista stund innan hårdporren tog över på de amerikanska biograferna.

Vad ger större sexuell frihet än att få klä sig i Herreys-pjuck?

Som ni förstår av ovan beskrivning blir jag lite kluven inför betygssättningen av denna film, men jag väljer att snabbt glömma hur tråkig sexupplysningsdelen var, särskilt när superstjärnan Uschi Digart oannonserat dyker upp i slutscenen med romantisk vaselin på linsen.

BETYG: 3/7 Skön mondobörjan med fräscha damer (och herrar...) som springer omkring näck, men tråkigt sexualupplysningsslut. Plus i kanten för cameo av Uschi Digart.

Coola danska ungdomar getting funky.

Vår ciceron och tillika Hatte-wannabee.

En skön dag på jobbet.

Furuhagen-kopian gör en närgående intervju.

Även de gamla grekerna hade en alldeles egen version av Idol.

En sexig ko.

Indisk incestfamilj. Ungen är än så länge för ung för att gnida annat än pung. Knasiga family values...

Hjälp! Den där galningen. Då vet man att det vankas snusk och själslig smuts.

Vilgot Sjömans internationellt välkända epos.

Vänta nu, gjorde verkligen Vilgot en uppföljare som hette så här..?

När män tar av sig kläderna känner de sig fria nog att börja pussas med varandra.

Nakna män är glada män.

Duck and cover...

Även så här kan den sexuella friheten i Danmark se ut.

Det skålar vi för!

Psykedeliska spermier. Ja vad fan trodde ni? Filmen är ju från 1970!

Ti-hi-hi...fnitter fnitter...

Voff!

En så kallad fittmätare.

En superstjärna gör ett överraskande inhopp i filmen.

*Sug på den referensen kids!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar