What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 10 augusti 2010

PSYCHO SISTERS (1994) USA, 91 minuter. Regi: Pete Jacelone, Sal Longo & Gary Whitson.W.A.V.E. når nya bottnar.

Tre lyckliga systrar tillsammans.

Tre systrar attackeras i sitt hem av ett gäng sportfånar till college-killar som våldtar och dödar den yngsta systern (Tina Krause) och därmed förvandlar de två överlevande systrarna (Pamela Sutch och Christine Taylor) till mordiska misandrister*. Efter fem års psykiatrisk vård släpps systrarna ut i samhället igen, men som brukligt är med mentalvården har den inte gjort någon nytta alls då tjejernas främsta mål är att ta en gruvlig hämnd.

Inte så lyckliga längre?

Man kan i den här filmen se att W.A.V.E.-produktionerna har avancerat tekniskt sett jämfört med tidigare rullar jag tagit del av. Kanske beror det på huvudregissören Jacelones "expertis"? Kissa inte på er av upphetsning bara (eller gör det..?) då de tekniska avancemangen även introducerat nya nivåer av inkompetens. Vi bjuds numera på fler kameravinklar som det klipps emellan. Synd bara att man totalt förbisett att synka kamerorna och då framför allt färgtemperaturmässigt. I vissa scener är det nästan svartvitt i ena kameravinkeln och färg i den andra! Snyggt? Ljudet är som vanligt bedrövligt och ofta dränks "dialogen" i en avskyvärd amatör-metal som verkligen förpestar filmtittandet. Tydligen har man inte heller lärt sig att frisera scenernas längd då de håller på i oändlighet. Morden är skitdåliga och begås främst genom kalkonartad strypning av offren. Även nakenheten är totalt frånvarande då man endast sträcker sig till att låta skådespelarna uppträda i underkläder. Ja mina vänner, det här är obeskrivlig smörja och de sneda leendena man drar i början av filmen förvandlas snart till gäspningar och suckar.

Definitivt olycklig!

Då är det roligare i extramaterialet där huvudregissören Pete Jacelone berättar om sin "vision". Tydligen är han en superfeminist då han är trött på den mängd filmer som framställer kvinnan som offer för brutala män. Han bestämde sig alltså för att reversera rollerna och låta männen lida pin under förödmjukande former. I samma andetag ställer han den retoriska frågan: "What guy doesn't uh enjoy seeing women in...put through all kinds of torture?" Han menar vidare att han då ville skapa något som gör kvinnor lyckliga att se... Tack Pete, du är en sann människovän!

BETYG: 2/7 Din symboliske mormor** skulle kunna göra en bättre film utrustad med en kompaktkamera med videofunktion! Betyget höjs endast av extramaterialet och Jacelones seriösa vision.

Inte undra på när sådana här töntar kaxar upp sig.

Eller vad sägs om den här loverboyen?

Hämnd! Om ni beräknar knivens vinkel kan ni nog ana var den landar. Om och om igen...

Vad nu? En bunden brud? Lugn bara. Det är ju en manlig hårdrockare som befinner sig i en förnedrande position.

Vänta nu, är det en femdom-video eller?

Tittut!

Vad tänker du gör med den där..?

Pickles-säsongen har börjat.

Oj vad systrarna har "picklat"! Pick-lat...ahh ha ha..sorry...

Syltad svamp?

Och så var det då detta med kamerainställningarna. Här har vi vinkel 1...

...och här har vi vinkel 2.

Check it out y'all. The dorks are back!

Laura Giglio gör en cameo som trovärdigt nyhetsankare. Skön "studiobelysning" de måste ha.

*Märkligt nog sällsynt term för manshatare.
**Stackars "mormor". Vad är det som säger att någons mormor inte skulle kunna utföra stordåd i vilken kapacitet som helst?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar